Εκλογές στην Ελλάδα: Η απίθανη αναμέτρηση του 2000 - Κοιμηθήκαμε με τη Ν.Δ να πανηγυρίζει και ξυπνήσαμε με ΠΑΣΟΚ στην εξουσία!



Εκλογές στην Ελλάδα και τι να πρωτοθυμηθείς; Όμως σήμερα ας μην γυρίσουμε πολύ πίσω τον χρόνο. 23 χρόνια αρκούν. Ποιος έζησε και ξεχνάει το θρίλερ του 2000, όταν κοιμηθήκαμε με τη Νέα Δημοκρατία να πανηγυρίζει και ξυπνήσαμε με το ΠΑ.ΣΟ.Κ στην εξουσία!

Ξημέρωνε Κυριακή 9 Απριλίου του 2000. Ήταν μια μέρα σαν σήμερα: με τις κάλπες από το βράδυ στα εκλογικά τμήματα και τους ψηφοφόρους αχάραγα ακόμα μπροστά στις σιδερένιες πόρτες των σχολείων, με τα εκλογικά βιβλιάρια (ακόμα τότε…) και με πάθος και πίστη.

Οι Νεοδημοκράτες  όπως γράφει ο Νίκος Τζιανίδης στο ethnos.gr  ήταν βέβαιοι, ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα καταρρεύσει - άλλωστε αυτό έδειχναν οι δημοσκοπήσεις - και οι γαλανόλευκες παντιέρες με τον πυρσό ανέμιζαν στην Αθήνα με φούρια. Οι οπαδοί του Κινήματος έβλεπαν κάτι σαν ομίχλη στον ορίζοντα, όμως κρατούσαν κρυφές ελπίδες στο νου ότι μπορεί και να φυσήξει και βάσταγαν τυλιγμένες της σημαίες τις πλαστικές με τον Ήλιο για πιο μετά, αν…

δείτε αναλυτικά εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]