ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Σήμερα νέα εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων για τους ΣΟΧ του ΠΓΝΙ -Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο


 
Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την ομηρία τους

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  23-06 11.00 έως 13.    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΚΚΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ      23-06-2023


ΝΕΑ, 6η  ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΕΣΤΙΑΣΗΣ,  ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΓΝΙ


ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.

Σήμερα Παρασκευή 23-06-2023 εκδικάζονται εκ νέου για 6η φορά τα ασφαλιστικά μέτρα παραμονής των συμβασιούχων ΣΟΧ καθαριότητας- εστίασης- φύλαξης του ΠΓΝΙ στις θέσεις τους. Ο μεγαλειώδης πολύμορφος  αγώνας τους έχει εξασφαλίσει  μέχρι σήμερα  την διατήρηση της εργασίας τους.  Η απερχόμενη κυβέρνηση και η διοίκηση του ΠΓΝΙ προωθούνε διεθνή διαγωνισμό μαμούθ με κόστος 6,5 εκατομ. ευρώ για 2 έτη προκειμένου να αναλάβει εργολάβος την συνέχιση και χειροτέρευση της εκμετάλλευσής τους. Ένα τεράστιο ΣΔΙΤ προς όφελος κάποιου εργολάβου στο ΝΕΟ ΕΣΥ –επιχείρηση  το οποίο χτίσανε βήμα- βήμα  οι κυβερνήσεις που πέρασαν.


Η σχέση κυβερνήσεων-διοικήσεων με τους συμβασιούχους του ΠΓΝΙ ξεκίνησε εξ αρχής στη βάση μιας ΑΠΑΤΗΣ  η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.


1ον.  Τους προσλάβανε το 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΙΖΑ μέσω ΑΣΕΠ με σύμβαση για  «επιτακτικές και επείγουσες ανάγκες. ΑΠΑΤΗ. Οι ΣΟΧ βρέθηκαν να είναι οι μόνοι υπάλληλοι του ΠΓΝΙ που κάλυπταν τις καθημερινές και διαρκείς ανάγκες καθαριότητας εστίασης και φύλαξης χωρίς να υπάρχει τίποτα έκτακτο.


2ον. Τους προσλάβανε με την πολιτική διακήρυξη της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι με τον τρόπο αυτό εκδιώκονται οι εργολάβοι . ΑΠΑΤΗ. Οι συμβάσεις  ΣΟΧ μπήκαν στη ζυγαριά του κόστους σε σύγκριση με το κόστος των εργολάβων, οι οποίοι μείνανε στα μισά νοσοκομεία της χώρας, όπως το ΓΝ Χ/κώστα,  ως «πιο φτηνοί»!!!!  Όχι μόνο μείνανε αλλά σήμερα κάτω το ίδιο νομικό καθεστώς που διατήρησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν την επανείσοδό τους ως πιο «οικονομική και αποδοτική λύση» !!!!! με μαμούθ-ληστρικούς διαγωνισμούς.


Σε όλες τις συναντήσεις με τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ εδώ και 2 έτη,  με κορυφαία την επίσημη συνάντηση τους στο ΠΓΝΙ με τον πρώην πρόεδρο της βουλής το 2021, οι ΣΟΧ δέχονταν την απύθμενη κοροϊδία της δέσμευσης των βουλευτών της ΝΔ ότι παλεύουν για την μονιμοποίησή τους. Την ίδια στιγμή, η τωρινή προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επανανομοθέτηση της δυνατότητας για προκήρυξη συμβάσεων ΣΟΧ  και όχι η μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου σε προσωποπαγείς θέσεις . Δηλαδή η διατήρηση της επαίσχυντης ομηρίας.


Η πιο εχθρική πράξη ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους τους συμβασιούχους οπότε και στους ΣΟΧ, είναι ότι τον Μάρτη του 2019 στην αναθεώρηση του συντάγματος, αρνήθηκαν την αναθεώρηση του άρθρου 103 που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου στις δικαστικές αίθουσες.. Πρόταση που κατέθεσε και στήριξε ΜΟΝΟ το ΚΚΕ. Στην ίδια βέβαια αναθεώρηση  ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ΜΑΖΙ την εθελοντική φορολόγηση των εφοπλιστών.


Κάθε συμβασιούχος έχει απόλυτο συμφέρον να τους τιμωρήσει  στην κάλπη της 25ης Ιουνίου και να παλέψει οργανωμένα και αποφασιστικά στο πλάι του ΚΚΕ, για σταθερή εργασία με δικαιώματα, σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]