Αλέξης Τσίπρας από Γιάννενα : Η ΝΔ πήρε σήμερα ένα μεγάλο μάθημα - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει βολικός αντίπαλος

 


«Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι την Κυριακή για να μη πάρει ο κος Μητσοτάκης λευκή επιταγή για ένα ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα» τόνισε ο Τσίπρας από τα Γιάννενα



ΟΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε μια ανεξέλεγκτη και ασύδοτη ΝΔ που επιχειρεί να μετεξελιχθεί σε καθεστώς τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι η απόσυρση από τα ήδη τυπωμένα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του υποψηφίου της Μουσταφά Κατραντζή,  αποκάλυψε το μέγεθος μιας ακόμη χρεοκοπίας, αυτή τη φορά ηθικής χρεοκοπίας.




«Η ΝΔ πήρε σήμερα ένα μεγάλο μάθημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεν ήταν δεν είναι και δεν θα γίνει βολικός αντίπαλος.  Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Ο βολικός δικομματισμός δε τους βγαίνει» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.


«Θα δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή»

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «θα δώσουμε λοιπόν τη μάχη μαζί μέχρι και το τελευταίο λεπτό για τη μεγάλη ανατροπή. Θα αγωνιστούμε μαζί μέχρι τις κάλπες στις 25 του μήνα, αλλά θα είμαστε μαζί και στις 26 του μήνα.

Θα είμαστε όλοι και όλες παρόντες και παρούσες στη πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας.


Για να υπερασπιστούμε αξίες, ιδέες, την προοπτική και το πρόγραμμα μιας δίκαιης κοινωνίας με ευημερία για όλους. Για να υπερασπιστούμε την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τις υπέρτατες αξίες της ζωής, της ισότητας, της ελευθερίας.  Για όλους και για όλες».


«Όλοι συνειδητοποιήσαμε πόσο υποκριτής και αδίστακτος είναι ο Μητσοτάκης»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την υπόθεση της Θράκης, τονίζοντας ότι «σήμερα, η απόσυρση από τα ήδη τυπωμένα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του υποψηφίου της κ. Μουσταφά Κατραντζή,  αποκάλυψε το μέγεθος μιας ακόμη χρεοκοπίας. Αυτή τη φορά ηθικής χρεοκοπίας: Χρεοκόπησε σε δημόσια θέα αυτή η ανεύθυνη επιχείρηση εμπλοκής των ευαίσθητων εθνικών θεμάτων μέσα στην προεκλογική αντιπαράθεση. Χρεοκόπησε η απόπειρα, του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει ένα ευαίσθητο εθνικά θέμα, αυτό της  Θράκης σε κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής αναμέτρησης, μόνο και μόνο επειδή δεν ανέχονται όπως είπαν μια «ροζ κουτσουλιά» στο μπλε χάρτη. Αυτό αποδεικνύει την έπαρσή τους, την αλαζονεία τους.


Χρεοκόπησε το εγχείρημα της μετατροπής, για άλλη μια φορά, της ΕΥΠ,  σε προσωπικό εργαλείο του κου Μητσοτάκη. Που το στρέφει πότε για να παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους και πότε για να τους παγιδεύει. Αυτό πήγε να κάνει και τώρα. Έβαλε την ΕΥΠ του Predator, να μας υποδείξει ποιον πρέπει να έχουμε και ποιον δεν πρέπει στα ψηφοδέλτιά μας».


Ωστόσο, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν πρόσεξε όμως τις λεπτομέρειες. Γιατί στο έγγραφο που μας έστειλε, φαίνεται ξέχασαν να σβήσουνε την αναφορά στον δικό τους υποψήφιο ως «στρατευμένο» στην Άγκυρα.


Και επί δύο βδομάδες μας ζητάγανε με θράσος τα ρέστα για τους δικούς μας, ενώ διατηρούσαν τον δικό τους στα ψηφοδέλτια. Μας ζητάγανε με θράσος δηλώσεις εθνικοφροσύνης, παίζοντας ανεύθυνα και επιπόλαια με την Πατρίδα, ενώ ο δικός τους υποψήφιος έκανε δηλώσεις για Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Και έτσι όλοι συνειδητοποιήσαμε πόσο υποκριτής, πόσο αδίστακτος και πόσο ανεύθυνος είναι ο κος Μητσοτάκης». 

«Είμαστε και θα παραμείνουμε κόμμα εξουσίας»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε το ποιος θα είναι κυβέρνηση και με πόση δύναμη και ποιος αντιπολίτευση και με πόση δύναμη, θα το αποφασίσει τελεσίδικα ο λαός την επόμενη Κυριακή.


«Εμείς είμαστε και θα παραμείνουμε κόμμα εξουσίας. Δε θα γίνουμε ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Ούτε κόμμα κυβερνητικό συμπλήρωμα της Δεξιάς. Και ως κόμμα εξουσίας θα διεκδικήσουμε κάθε ψήφο, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Το μόνο εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης απέναντι στο νεοφιλελεύθερο σχέδιο της ΝΔ του κου Μητσοτάκη. Αλλά ακόμα και αν ο λαός μας τάξει στην αντιπολίτευση με βάση αυτό το πρόγραμμα και αυτές τις θέσεις θα αντιπαρατεθούμε στις αντιμεταρρυθμίσεις της ΝΔ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και συμπλήρωσε:


«Και θα είμαστε εκεί να τους κοιτάμε στα μάτια. Όχι με μπαταριές στον αέρα και μεγάλες κουβέντες, αλλά με επίμονη και αποφασιστική προγραμματική αντιπαράθεση. Γιατί αυτές τις κεντρικές προγραμματικές της επιλογές η ΝΔ δεν τις υλοποίησε τη προηγούμενη τετραετία εξ αιτίας της πανδημίας. Δεν υλοποιήθηκε το σχέδιο Πνευματικού γιατί η πανδημία πρόλαβε τα ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία. Δεν εφαρμόστηκε το σχέδιο Πισσαρίδη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις γιατί η ΕΕ έδωσε τη δυνατότητα να δοθούν επιστρεπτέες προκαταβολές. Τώρα όμως έχουν σκοπό αν λάβουν λευκή επιταγή να υλοποιήσουν το πραγματικό τους σχέδιο. Γιατί αυτή είναι η ιδεολογία τους. Αφήστε την αγορά να λύσει όλα τα προβλήματα, μας λένε.


Κάντε λίγο υπομονή και όταν απορυθμίσουμε πλήρως την αγορά εργασίας, όταν μειώσουμε κι άλλο τους φόρους στους πλούσιους, όταν ιδιωτικοποιήσουμε την υγεία, την εκπαίδευση, το νερό, τις υποδομές τότε θα μεγαλώσει η πίτα και θα δείτε τα οφέλη της πολιτικής μας.

 

Μόνο που αυτή η στιγμή δεν θα έρθει ποτέ. Και δεν πρόκειται να έρθει ποτέ. Γιατί δεν ήρθε ποτέ και πουθενά όπου εφαρμόστηκε. Θα δώσουμε λοιπόν τη μάχη μέχρι την Κυριακή για να μη πάρει ο κος Μητσοτάκης λευκή επιταγή για ένα ακραία νεοφιλελευθερο πρόγραμμα. Και θα είμαστε σε κάθε περίπτωση, από Δευτέρα στη πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της κοινωνίας».

«Σε αυτή την εκλογική μάχη ξεπέρασαν τον εαυτό τους»

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν ήταν και δε θα γίνει ποτέ εύκολος αντίπαλος για τη Δεξιά και τον κο Μητσοτάκη. Και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που λυσσαλέα επιδιώκουν να δυσφημίσουν και διαστρέψουν τη πραγματικότητα. Το εκλογικό αποτέλεσμα του Μάη όχι μόνο δεν τους έκανε να αισθάνονται πιο άνετοι, αλλά με ακόμη μεγαλύτερη χυδαιότητα επιχειρούν να πετύχουν το στόχο τους. Να ξεμπερδέψουν μαζί μας για να είναι πλήρως ασύδοτοι και ανεξέλεγκτοι την επόμενη ημέρα».


Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε η ΝΔ σε αυτή την εκλογική μάχη ξεπέρασε τον εαυτό της. «Δεν έμειναν μόνο στα fake news και στην επικοινωνιακή τακτική τύπου Τράμπ. Αλλά ανέσυραν ακόμη και την μετεμφυλιακή θεωρία του εσωτερικού εχθρού. Τόλμησαν να μας πουν ανθέλληνες, εθνική εξαίρεση, προδότες και μειοδότες.  Δεν σας επιτρέπουμε να μιλάτε για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, για 1,2 εκατ., ψηφοφόρους ως εθνική εξαίρεση. Έφτασαν στο τελευταίο σκαλοπάτι με τον εκβιασμό που αποτόλμησε η κα Μπακογιάννη στη Θράκη ότι αν δεν ψηφίσουν ΝΔ  θα περάσουν δύσκολα. Αυτό το μήνυμα δεν είχε αποδέκτη μόνο τη μειονότητα. Αλλά κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Μία απειλή που αφορούσε κάθε κοινωνική κατηγορία που θα σκεφτόταν να αντισταθεί».


«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δρουν ως συμπληρωματικές δυνάμεις»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ουδέποτε συμπορεύτηκε με τη Δεξιά. «Δεν συμβιβάστηκε, δεν υποχώρησε, αλλά ανέλαβε την δύσκολη δουλειά να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια στα οποία μας καταδίκασαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Που και σήμερα τελικά δρουν ως συμπληρωματικές δυνάμεις. Όπως με την απλή αναλογική που την πολέμησαν και την αχρήστεψαν από κοινού.  Δρουν ως συμπληρωματικές δυνάμεις με τη δηλωμένη πρόθεσή τους για αλλαγή του άρθρου 16 και την  ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων. Δεν κρύβονται».


Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος. Η αλλαγή του Συντάγματος με συναίνεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να σαρωθεί κάθε κεκτημένο. Να επιβληθεί και συνταγματικά ο σκληρός νεοφιλελευθερισμός.


Το λέμε καθαρά λοιπόν και πρέπει να γίνει κτήμα του κάθε δημοκρατικού πολίτη γιατί αυτή είναι η αλήθεια: Κάθε προοδευτική, δημοκρατική ψήφος που δεν θα πάει στο  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ευνοεί αντικειμενικά το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί αυτό που φοβάται, το μόνο που στ’ αλήθεια φοβάται  η ΝΔ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να την εμποδίσει, να την κοιτάξει στα μάτια».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]