Σχόλιο του ΠΑΣΕΚΔΑΠ για την κυβερνητική πολιτική των "διαλογών" της ΝΔ

 



Εμβρόντητο το πανελλήνιο άκουσε τις απάνθρωπες δηλώσεις του ιατρού υποψήφιου Βουλευτή της ΝΔ για τη διαλογή μεταξύ των καρκινοπαθών λόγω... κόστους. Γιατί οι ζωές των ανθρώπων, των πολιτών αυτής της χώρας, ζυγίζονται από αυτούς τους πολιτικούς και αυτόν τον πολιτικό χώρο με βάσει το κόστος που προκαλεί η προστασία τους.


 Για εμάς βέβαια, τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ των Δήμων είναι γνώριμες αυτού του τύπου οι διαλογές εδώ και 3-4 χρόνια. Διαλογές μεταξύ των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών, τα οποία κατά δεκάδες χιλιάδες (84.000 παιδιά την περίοδο 2022-2023) δεν έλαβαν το πολυπόθητο voucher για να εγγραφούν δωρεάν σε κάποιο δημοτικό ΚΔΑΠ, ενώ πληρούσαν απολύτως τα κριτήρια του προγράμματος. Εδώ πήγαν περίπατο έννοιες όπως οι ίσες ευκαιρίες, η εξάλειψη των ανισοτήτων, η άσκηση πολιτικών για ΟΛΑ τα παιδιά χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.


 

Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας, αλλά και η τεράστια ανακούφιση των οικογενειών τους, μετριέται ως κόστος για τους εκπροσώπους αυτής της πολιτικής ιδεολογίας. Όχι ως αναγκαιότητα, όχι ως προτεραιότητα, όχι ως αιχμή του δόρατος στον αγώνα της χώρας μας ενάντια στο εθνικό ζήτημα του δημογραφικού, αλλά απλά ως κόστος...


  Η προστασία της ζωής μας είναι υποχρέωση και ευθύνη του κράτους.


 


Δεν είμαστε προϊόντα προς πώληση για κερδοφορία

 


Καταψηφίζουμε αυτούς που θέλουν τις ζωές μας χωρίς αξία.


 Για το Δ.Σ.


 


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Διαμαντής Αντώνης


Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Ζιάκου Κατερίνα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]