Συγκέντρωση και στα Γιάννενα για το πολύνεκρο ναυάγιο


 Πολύμορφες κινητοποιήσεις καταδίκης του πολύνεκρου ναυαγίου ανοικτά της Πύλου, πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας.


Στα Γιάννενα


«Η θάλασσα ξεβράζει άψυχα κορμιά, μόνο τραγωδίες το σύστημα γέννα» βροντοφώναξαν εκατοντάδες Γιαννιώτες σήμερα το απόγευμα στο μαζικό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων καταγγέλλοντας το στυγερό έγκλημα του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου με θύματα εκατοντάδες αθώους μετανάστες. 


Η θλίψη για το πολύνεκρο ναυάγιο, μα και συνάμα η οργή για το επαναλαμβανόμενο έγκλημα στη θάλασσα της Μεσογείου, είναι τα κυρίαρχα αισθήματα που εξέφρασαν οι διαδηλωτές στέλνοντας παράλληλα μήνυμα «ως εδώ η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται».


Χαρακτηριστικά η Δήμητρα Ηλία πρόεδρος του σωματείου Σχολικών Καθαριστριών μιλώντας εκ μέρους του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων τόνισε ότι οι αιτίες του ξεριζωμού δεν είναι άλλες από τις «εστίες του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Λιβύη, την Ουκρανία, τη Συρία και αλλού, που ανάβουν η ΕΈ, το ΝΑΤΟ, η ΗΠΑ και οι άλλες μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τον ανταγωνισμό τους για την επιβολή των οικονομικών τους συμφερόντων όπου γης». 


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ευθύνες της ΕΈ που με την πολιτική της για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες «δίνει αέρα σε κυβερνήσεις κυκλώματα και διάφορες ΜΚΟ να εργαλειοποιούν και να κερδοσκοπούν πάνω στην ανάγκη των ανθρώπων να βρεθούν σε ένα μέρος που δεν θα πέφτουν στα κεφάλια τους βόμβες, όπου δεν θα τους θερίζει η φτώχεια και η καταπίεση» τόνισε. Σε αυτό τα πλαίσιπ υπογράμμισε στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ γιατί ο κανονισμός του Δουβλίνου που επιβάλλει τον εγκλωβισμό των προσφύγων στις χώρες του πρώτου προορισμού, φέρει την υπογραφή τους.


Τέλος κάλεσε του Γιαννιώτες και τη νεολαία να μη συμβιβαστούν με την βαρβαρότητα αυτή, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, να παλέψουν για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να μετατραπούν «οι θάλασσες μας, από θάλασσες νεκρών, θάλασσες Αλληλεγγύης και Φιλίας των λαών» κατέληξε.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]