ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Ορκωμοσία Κυριάκου Μητσοτάκη ,νέα κυβέρνηση ,υπουργικό ,ορκωμοσία Βουλής

 


Μετά το αποτέλεσμα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης ο πρόεδρος της ΝΔ θα λάβει   σήμερα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης .

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας θα παρα δώσει τα επίσημα αποτελέσματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκείνη με τη σειρά της θα επικοινωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κατάφερε να κυριαρχήσει στην εκλογική αναμέτρηση με 158 έδρες ,προκειμένου να τον διορίσει πρωθυπουργό και να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης .

Η παραπάνω διαδικασία αναμένεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό να λάβει χώρα στις 11.00    ενώ  δύο ώρες μετά στις 13.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ορκιστεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο .

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, και την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ΄ (εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα συνέλθει για την εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την εκλογή των αντιπροέδρων του σώματος καθώς και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.

[με πληροφορίες από το dikaiologitika.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]