Market Pass: Στο… τραπέζι η επέκτασή του – Ποιες αλλαγές εξετάζονται

 


Καταρχάς εξετάζεται η επέκταση του μέτρου έως τις 31 Δεκεμβρίου, όπως είχε δηλώσει προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο μέτρο αυτό αναμένεται να ενταχθούν και οι υφιστάμενοι δικαιούχοι χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγησή του.


Υπενθυμίζεται πως έως τώρα δικαιούχοι της ενίσχυσης ήταν φυσικά πρόσωπα που ήταν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, εφόσον πληρούσαν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του προγράμματος. Βάση υπολογισμού για το κατά πόσο ένα φυσικό πρόσωπο δικαιούται το Market Pass  ήταν η Φορολογική Δήλωση του 2021, σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:


Oπως μεταδίδει το enikonomia.gr ,μεταξύ άλλων το νέο σχέδιο του market pass προβλέπει μεταξύ άλλων:


Αύξηση του ανώτατου ποσού της επιδότησης για ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα μέλη στα 100 ευρώ από τα 72 ευρώ  που είναι σήμερα,

Το ετήσιο εισόδημα του 2ο22 αναμένεται να συμπεριληφθεί στα  κριτήρια για τις νέες αιτήσεις.

Η τελευταία πληρωμή

Η τελευταία πληρωμή του Market Pass  θα γίνει στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούνιο και την ενίσχυση αυτή θα την λάβουν οι δικαιούχοι που επέλεξαν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας. Επίσης επισημαίνεται πως τα ποσά που θα δοθούν είναι τα εξής:

22 ευρώ σε ένα μονομελές νοικοκυριό

32 ευρώ σε ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα

32 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο

42 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα

42 ευρώ σε ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο

52 ευρώ σε ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα

62 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα

72 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα

Υπενθυμίζεται δε πως η πληρωμή αυτή δεν αφορά τους δικαιούχους του Market Pass που επέλεξαν την κατάθεση της ενίσχυσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό καθώς έχουν πληρωθεί για όλους τους μήνες (Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο).


Παράλληλα επισημαίνεται πως η άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε POS που διαθέτουν Super Market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων. Εάν επιλεγεί η κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί ο δικαιούχος. Η άυλη ψηφιακή κάρτα ισχύει μέχρι το τέλος Αυγούστου 2023 και έπειτα απενεργοποιείται.

πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]