ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Ιωάννινα:Τα Plasmata ,το Βελισσάριο ,τα έργα στο κέντρο και άλλα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο


 Τους πέντε νεοεκλεγέντες βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων συνεχάρη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, οι επικεφαλής των παρατάξεων και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ειδική μνεία έγινε στον Γιάννη Τσίμαρη ο οποίος είναι και μέλος του σώματος.

Κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτησε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τα τρέχοντα θέματα.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία και αξία που έχει η έκθεση Plasmata II που διοργανώνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Όπως είναι η έκθεση αυτή αναδεικνύει τα Ιωάννινα σε κέντρο πρωτοποριακής έκφρασης ενώ η προβολή της πόλης σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο είναι τεράστια.

«Είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε ένα τόσο μεγάλο γεγονός για την υλοποίηση του οποίου ο Δήμος μας συνεργάστηκε. Η συνεργασία της πόλης με το Ίδρυμα Ωνάση θα αποκτήσει μόνιμη βάση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Παπαγεωργίου έκανε γνωστό ότι ο φάκελος με όλη την αλληλογραφία και τα έγγραφα για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου έχει παραδοθεί στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη του Δημάρχου με τους επικεφαλής και στη συνέχεια τις οριστικές αποφάσεις θα κληθεί να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός δύο φορές στα Ιωάννινα ανακοίνωσε ότι θα αποδοθεί στην πόλη ολόκληρο το στρατόπεδο Βελισσαρίου, εξαγγελία που τώρα θα πρέπει να υλοποιηθεί. 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται στην πόλη σημειώνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφονται παράπονα και προβλήματα. «Εκτελούνται πολλά έργα στην πόλη. Η Τεχνική Υπηρεσία με όλο το προσωπικό της εξαντλεί τις δυνατότητές της για το καλύτερο. Δουλεύουμε όλοι μαζί για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να συγχωρεθούν και μερικές παραλείψεις καθώς το εύρος των παρεμβάσεων είναι τεράστιο» υπογράμμισε.

Για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος καυτηρίασε το πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. «Το πρόβλημα μας ανησυχεί και θα πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας να συμμορφωθούν» τόνισε ο Δήμαρχος.

Τέλος απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κόμματα που μετείχαν στις εκλογές να μεριμνήσουν για την απομάκρυνση των περιπτέρων, των πανό και άλλων υλικών ώστε να αποδοθούν οι χώροι καθαροί και ευπρεπισμένοι στους πολίτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]