ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Ιωάννινα:Εικόνες... αεροδρομίου

 


Συνηθίζεται, τα αεροδρόμια, οπουδήποτε στον πλανήτη να αποτελούν μια ζωντανή διαφήμιση για τις πόλεις που τα φιλοξενούν - αισθητικά και λειτουργικά. Όταν μάλιστα οι εγκαταστάσεις είναι κάποιου επιπέδου, η παραμονή των ταξιδιωτών σ' αυτά αποτελεί ευχάριστη εμπειρία. Το ίδιο και η διαδρομή προς την πόλη, η οποία συνήθως είναι ιδιαίτερα φροντισμένη. Στο κάτω κάτω, οι πρώτες εικόνες μιας πόλης για κάθε επισκέπτη που επιλέγει τον συγκεκριμένο τρόπο ταξιδιού είναι σημαντικές. 



                            Ένα τεράστιο σίδερο (από πινακίδα; ποιος ξέρει) πεταμένο στα χορτάρια  


Το δικό μας, αναβαθμισμένο υποτίθεται, αεροδρόμιο δεν διαθέτει σχεδόν κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Άχρωμο, χωρίς αισθητική, με άκοφτα χόρτα, πεταμένες πινακίδες, κομμένα δέντρα ριγμένα στο χορτάρι, ελάχιστα παγκάκια στον εξωτερικό χώρο κτλ. δίνει μια απογοητευτική εικόνα και ειδικά τώρα που δέχεται πτήσεις και από πόλεις της Ευρώπης.  



    Ένα κομμένο (και καμμένο) δέντρο  κι αυτό μέσα στα χορτάρια, λίγα μέτρα από την είσοδο...


Θα πείτε, μέχρι προχθές δεν υπήρχαν ούτε κανονικά πεζοδρόμια στην λεωφόρο Γράμμου που περνάει μπροστά του. Ίσως σε καμιά δεκαριά χρόνια να δούμε κι εμείς όμορφες εικόνες που θα διαφημίζουν την πόλη και δεν θα τη δυσφημούν…



  Οδικές πινακίδες -σπασμένες κι αυτές- ριγμένες στο πεζοδρόμιο 


Αεροδρόμιο Ιωαννίνων 2023 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]