ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Νεκρός αργυροπελεκάνος από ηλεκτροπληξία στον Αμβρακικό Κόλπο-


 Νεκρός αργυροπελεκάνος από ηλεκτροπληξία στον Αμβρακικό Κόλπο-

Αύξηση του αριθμού ατυχημάτων με θύματα άγρια πτηνά 

Θλίψη  προκαλούν τα περιστατικά σοβαρών τραυματισμών  ή και θανάτων άγριων πτηνών έτσι όπως τα καταγράφει η συνεργάτιδα  της   Δράσης για την Άγρια Ζωή Πέλλα Καλογήρου.

Πριν από λίγες μέρες η κ. Καλογήρου παρέλαβε από τους φύλακες του ΟΦΥΠΕΚΑ έναν  νεαρό αργυροπελεκάνο από τον Αμβρακικό, ο οποίος είχε υποστεί ηλεκτροπληξία και  κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Την ίδια δυστυχώς τύχη είχε και ένας μικρός χουρχουριστής  ο οποίος αντμετώπιζε   νευρολογικά προβλήματα πιθανόν  λόγω δευτερογενής δηλητηρίασης.Το πτηνό μεταφέρθηκε στη Δράση για την Αγρια Ζωή στη Θεσσαλονίκη   βελτιώθηκε η κατάσταση του και κατέληξε μια εβδομάδα αργότερα. 

Η κ. Καλογήρου περιέθαλψε  επίσης έναν νεαρό πελαργό  από τον συνεργάτη του ΟΦΥΠΕΚΑ Δημήτρη Μπαρέλο, ο οποίος είχε υποστεί επίσης ηλεκτροπληξία κι αφού σταθεροποιήθηκε η κατάστασή τους στάλθηκε στο Κέντρο της  Θεσσαλονίκης. 

Όπως αναφέρει η ίδια  έχει διανύσει  πάνω από 25 χρόνια στην περίθαλψη άγριων ζώων και ο ρυθμός των ατυχημάτων είναι αυξητικός με την  υποβάθμιση των  οικοσυστημάτων δεδομένη.

πηγή &φωτό facebook Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]