Η "Γυναίκα της Πίνδου" τιμήθηκε στη Φούρκα-Η πικρία του Δημάρχου Κόνιτσας ...και η δέσμευση Καχριμάνη ....[βίντεο-φωτό]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη  εκδήλωση για την επέτειο “Μνήμης της Γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κ. Δαβάκη, Α. Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940”.

Υπενθυμίζεται πως   την  εν λόγω εκδήλωση διοργάνωσαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας .

Το "παρών " έδωσαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ,ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόαλος Εξάρχου ,αντιπεριφερειάρχες ,αντιδήμαρχοι ,περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Κόνιτσας και εκπρόσωποι Αρχών και φορέων καθώς και ο πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου .






Στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία της Φούρκας  τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη  Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης,κ.κ Ανδρέα και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση ,κατάθεση στεφάνων και στέψη των προτομών του Κωνσταντίνου Δαβάκη και του Αλέξανδρου Διάκου .

Η φιλόλογος Ιωάννα Νίκου στη σύντομη ομιλία της ανέφερε μταξύ άλλων πως στη  σημερινή εκδήλωση στη Φούρκα αναμοχλεύτηκαν στιγμές ηρωικές για τον τόπο μας ,στιγμές που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στο πολύτιμο βιβλίο της ιστορίας μας για να τιμηθούν όσοι αγωνίστηκαν για τη λευτεριά στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας .


Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην πλατεία της Φούρκας   με τους παρευρισκομένους να καλωσορίζει ο Δήμαρχος Κόνιτσας .

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Εξάρχου δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός όπως είπε χαρακτηριστικά πως παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μια συστηματική απαξίωση της εκδήλωσης αυτής  που έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνεται  η αναπαράσταση , το  ξεχωριστό  αυτό δρώμενο ,που  γινόταν παλιότερα .

Ο δήμαρχος τόνισε πως αν συνεχιστεί αυτή η αδιαφορία   η εκδήλωση στη Φούρκα   θα ξεχαστεί κάτι που   φυσικά ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και η συντριπιτική πλειοψηφία των δημοτών της ακριτικής περιοχής  επιθυμεί .


Τόσο ο Περιφερειαρχης Ηπείρου  κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης  όσο και ο κ.Οικονόμου δεσμεύτηκαν πως θα απευθυνθούν και αυτοί στο αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Αμύνης ώστε μελλοντικά΄οι εκδηλώσεις   στη Φούρκα να πραγματοποιούνται με  κάθε λαμπρότητα....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]