ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Ολυ Τσουμάνη: Επίσκεψη στο εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών και συζήτηση με τους εργαζόμενους για την ετοιμότητα της πολιτικής προστασίας



 

Το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών επισκέφτηκε σήμερα το πρωί η δημοτική σύμβουλος και εκ νέου  υποψήφια Δήμαρχος της “Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ιωαννιτών”  Όλυ Τσουμάνη .

 Μίλησε με τους εργαζόμενους στο τμήμα οδοποιίας και τεχνικών έργων οι οποίοι «βαφτίζονται» και εργαζόμενοι πολιτικής προστασίας κάθε καλοκαίρι μπροστά στον κίνδυνο των πυρκαγιών αλλά και κάθε χειμώνα  για τους αποχιονισμούς.

Από την συζήτηση προέκυψε ότι ο Δήμος παρά το γεγονός ότι έχει 3 υδροφόρες για να συνδράμει σε πυρκαγιές εντούτοις έχει μόνο 2 οδηγούς !  Τα μηχανήματα έργου που επίσης συνδράμουν σε τέτοιες περιπτώσεις είναι εικοσαετίας και οι εργαζόμενοι εργάζονται όλη την εβδομάδα στην οδοποιία και το Σαββατοκύριακο καλούνται παρανόμως να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Η Όλυ Τσουμάνη μετά την επίσκεψη δήλωσε «η Δημοτική Αρχή επικαλείται την κλιματική αλλαγή για να στήσει μια ενεργειακή κοινότητα που  θα επιβαρύνει κι άλλο τους Γιαννιώτες  και ξεχνά την προστασία του περιβάλλοντος και του Γιαννιώτικου λαού όταν πρέπει να κάνει έστω και στοιχειώδεις δαπάνες για την πολιτική προστασία της πόλης. Το ενδεχόμενο πυρκαγιάς μετά τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες είναι απολύτως αναμενόμενο σε όλη την Ελλάδα και στα Γιάννενα. Στην ίδια κατεύθυνση η κυβέρνηση αντί να κάνει προσλήψεις προσωπικού, νομοθέτησε ΠΝΠ για να μπορεί να πάρει τους οδηγούς των Δήμων και της πυροσβεστικής και να τους μεταφέρει στο ΕΚΑΒ με τις δημοτικές αρχές να μην βγάζουν άχνα για αυτή την κατάντια. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες δεν θα σταματήσουν ούτε λεπτό να πρωτοστατούν σε κάθε δράση για την προστασία των ζώων αλλά και των λαϊκών περιουσιών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]