Θεσπρωτία «Απαγορεύουν» στους πελάτες σνακ και ρόφημα απ’ το σπίτι!


 • Τον προγραμματισμό τους για τις διακοπές κάνουν πλέον οι πολίτες και στην Ήπειρο καθώς πλησιάζει ο Ιούλιος και μπαίνουμε στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου. 


Ζητούμενο φέτος για τη μεγάλη πλειοψηφία είναι οι οικονομικές διακοπές, κάτι που συνεπάγεται περικοπή ημερών, μαγείρεμα κατ’ οίκον και γενικότερη μείωση των εξόδων στις περιοχές όπου θα παραθερίσουν.


Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, σε ορισμένες δημοφιλείς παραλίες της Ηπείρου, όπου πληρώνει κανείς σεβαστά ποσά για να καθίσει σε ξαπλώστρα και να έχει ομπρέλα, οι επαγγελματίες του… απαγορεύουν να καταναλώνει σνακ που έχει φέρει μαζί του, κάτι που δεν είναι φυσικά παράνομο! Αυτό καταγγέλλει με επιστολή του στην  εφημερίδα  «Πρωινός Λόγος .» ο κ. Μάριος Παππάς, περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο την τελευταία πρακτική μπιτς μπαρς της Ηγουμενίτσας που ουσιαστικά υποχρεώνουν τους πελάτες τους να αγοράζουν αποκλειστικά φαγητό από τα καταστήματά τους, παρόλο που εκείνοι καταβάλλουν ούτως ή άλλως κανονικά αντίτιμο για την ενοικίαση ξαπλώστρας. 


Είναι σαφές ότι πρακτικές όπως αυτές το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δυσφημίζουν γενικότερα την Ήπειρο και ειδικά τα παράλιά της εν μέσω τουριστικής περιόδου προκαλώντας την αγανάκτηση των παραθεριστών, ντόπιων και ξένων. 


 Ξαπλώστρες με... πανωτόκι!


Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς   ,όπως γράφει η εφημερίδα Πρωινός Λόγος ,στην επιστολή του αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά για τις πρακτικές που ακολουθούν κάποιοι επαγγελματίες oι οποίοι δραστηριοποιούνται σε παραλίες της γειτονικής Ηγουμενίτσας:


«Νέα μόδα προέκυψε τα τελευταία χρόνια  στις παραλίες της Ηγουμενίτσας, σε κάποιες μάλιστα από τις πιο δημοφιλείς. Συγκεκριμένα, οι παραθεριστές που πληρώνουν για ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία, διαπιστώνουν ότι οι γλυκύτατες κατά τα λοιπά σερβιτόρες μετατρέπονται σε τίγρεις με την εμφάνιση διαφόρων οικογενειακών σνακ ή ροφημάτων! "Σας παρακαλούμε! Απαγορεύεται η κατανάλωση προϊόντων εκτός καταστήματος!" .


Κάποιες άλλες είναι περισσότερο ήπιες: "τουλάχιστον να τρώτε πιο διακριτικά για να μην φαίνεσθε!" Με λίγα λόγια, ο ταξιδιώτης αφού πληρώσει για βενζίνη, διόδια κλπ. στην συνέχεια πληρώνει όχι μόνο το αντίτιμο για ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά υποχρεούται ταυτόχρονα να αγοράσει αποκλειστικά φαγητό, σνακ ή ροφήματα από το κατάστημα. 


Έκπληκτοι και κάποιοι εξαγριωμένοι  παραθεριστές, αναρωτιούνται πώς γίνεται η άμμος που πατάνε να μετατραπεί από δημόσιο αιγιαλό σε πάτωμα κυριλέ εστιατορίου! Ταυτόχρονα, είναι σουρεαλιστικό να βλέπεις παιδάκια με φρούτα ή χυμούς στα χέρια να τους απαγορεύεται η κατανάλωση, για να μην σχολιαστεί το ενδεχόμενο διατροφικών περιορισμών σε πολλούς συμπολίτες μας. Δεν γνωρίζω αν επί του θέματος έχουν ασχοληθεί ήδη οι δικαστικές αρχές, πάντως, η ανωτέρω πρακτική ζημιώνει τις επιχειρήσεις του τουρισμού και βλάπτει το μέχρι πρότινος καλό όνομα της Ηγουμενίτσας και των παραλιών της».

πηγή proinoslogos.gr

φωτό αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]