Σύλληψη ηλικιωμένου για τη φωτιά στην Εύβοια -Εκτελούσε εργασίες καπνίσματος μελισσών

 


Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, ένας ηλικιωμένος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών καπνίσματος μελισσοκυψελών, στη θέση Μηλάκι της Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας. 


Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης,όπως αναφέρει η Πυροσβεστική .



Σύμφωνα με το eviathema.gr η φωτιά ξέσπασε στο Αλιβέρι λίγο μετά τις 7 το απόγευμα .

Την ώρα της φωτιάς έπνεαν στην περιοχή άνεμοι τεσσάρων μποφόρ και έτσι από τους πρόποδες του βουνού επεκτάθηκε γρήγορα προς την κορυφή προς το χωριό Κσλέντζι το οποίο είναι λίγο πιο πέρα από το Μηλακι.

Το μέτωπο της φωτιάς μεγάλωνε καθόλη την διάρκεια της νύχτας, μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες που βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια στο χωριό Καλέτζι.

Στο μετωπο βρίσκονταν και επιχειρούσαν πάνω από 20 οχηματα  της πυροσβεστικής, ερπυστριοφόρα μηχανήματα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος καθώς και εθελοντές της περιοχής.

Λίγο μετά τις 06:30 το πρωί έσπευσαν στο σημείο και εναέρια μέση που προχώρησαν στην ολική οριοθέτηση της φωτιάς, κάτι που δεν επετεύχθη το απόγευμα της Πέμπτης.

πηγή eviathema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]