[Ελλάδα]Εφιαλτική νύχτα στη Ρόδο ...

  


-Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ που πηγαίνουν τη φωτιά από το ένα σημείο στο άλλο -Δεν σεβαστήκαμε τη φωτιά είπε εθελοντής μιλώντας στο Οpen .Την υποτιμήσαμε τη φωτιά .

-Έπρεπε να  είχαν φτάσει τις προηγούμενες μέρες ενισχύσεις και τα αεροσκάφη να ρίχνουν κατά ριπάς και όχι μία ρίψη τώρα και η επόμενη μετά από ένα τέταρτο .Δεν σβήνονται έτσι οι φωτιές ,είπε χαρακτηριστικά ο εθελοντής Κώστας Τσικλιγκιώτης .



 Πολύ δύσκολη η αποψινή νύχτα για το νησί της Ρόδου .Οπως μεταδίδει η εφημερίδα Ροδιακή σε νέο απεγκλωβισμό ατόμων δια θαλάσσης από τις περιοχές Γεννάδι και Κιοτάρι προχωρά το λιμενικό σώμα με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών. Περίπου 2.500 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί έως τώρα με τη συνδρομή του λιμενικού σώματος και ιδιωτικών σκαφών σε Κιοτάρι και Λάρδο.

Στην προσαγωγή ενός ατόμου προχώρησε πριν από λίγη ώρα μεικτό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και Λιμενικού προκειμένου να διερευνηθεί αν και κατά πόσο έχει την οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει εδώ και πέντε ημέρες το νησί της Ρόδου .


Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής", το συγκεκριμένο άτομο εντοπίστηκε στο χωριό Απόλλωνα και γίνεται η προσαγωγή του μετά από καταθέσεις και μαρτυρίες εθελοντών. 

Στο άνοιγμα των στρατοπέδων προχωρά ο Ελληνικός Στρατός στην Ρόδο προκειμένου να φιλοξενηθούν πολίτες και τουρίστες που εγκατέλειψαν τα σπίτια και τα ξενοδοχεία που διέμεναν για να ξεφύγουν από την φωτιά στην Ρόδο.


Ένα από τα στρατόπεδα που ανοίγουν είναι αυτό της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών στην περιοχή Κάλαθος της Ρόδου.


Σημειώνεται πως τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία έχουν δεσμευτεί στο λιμάνι της Ρόδου προκειμένου να φιλοξενηθούν οι απεγκλωβισθέντες από τις περιοχές όπου μαίνεται η πυρκαγιά σε περιοχές του νησιού. Πρόκειται για τα Παναγία Σκιαδανη (600 ατομα), Δωδεκανησος Εξπρές (347 ατομα) και Blue Star Chios (300 άτομα). Σύνολο 1247 άτομα.


Επίσης έχουν εξασφαλιστεί μέσω της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού 70 τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά τουριστών όπου χρειάζεται.


Σχετικά με τη φιλοξενία και διατροφή πολιτών που επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά στη Ρόδο, σε συννενόηση με Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ρόδου έχουν διατεθεί για φιλοξενία και διατροφή πολιτών που απομακρύνθηκαν νωρίτερα προληπτικά από τα ξενοδοχεία τους, οι παρακάτω συνεδριακού χώροι ξενοδοχείων.


Συνολικά μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί 3.190 άτομα:


Ο στρατός ήδη από αργά το απόγευμα βρίσκεται στις επάλξεις προσπαθώντας να βοηθήσει τουρίστες και συμπολίτες μας και να τους μεταφέρει όσο πιο μακριά από τη φωτιά γίνεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]