Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων :Με επιτυχία και παρουσία των τοπικών αρχών η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.


 Το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνεχίζοντας τη δράση του στην κατεύθυνση της προώθησης και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, ολοκλήρωσε το θερινό κύκλο μαθημάτων ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς σπουδαστές.

Τα τρία προγράμματα του Κέντρου τα οποία υλοποιήθηκαν τον μήνα Ιούλιο:

Πρόγραμμα Διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού σε σπουδαστές από τη Γεωργία. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 3 έως 12 Ιουλίου 2023 και σ’ αυτό συμμετείχαν 10 άτομα με την υποστήριξη του Υπουργείο Εξωτερικών και της Ελληνικής πρεσβείας στην Τυφλίδα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία στους σπουδαστές να γνωρίσουν εκτός από την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, και την τοπική παράδοση της Ηπείρου.

Θερινό Πρόγραμμα για Νέους Απόδημους Ηπειρώτες. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. από 3 ως 28 Ιουλίου 2023 με απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημων Ηπειρωτών και με τη βοήθεια του Υπουργείου Εξωτερικών. Το εν λόγω πρόγραμμα απευθυνόταν σε Νέους Απόδημους Ηπειρώτες και είχε στόχο να γνωρίσουν την τοπική πολιτισμική παράδοση, να βελτιώσουν την ελληνομάθειά τους και να επανασυνδεθούν με την πατρίδα τους.

Πάγιο αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Κέντρου για αλλοδαπούς (Θερινό ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) από 3 έως 28 Ιουλίου. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν αλλοδαποί σπουδαστές από Τουρκία, Ισπανία, Σουηδία, Ιταλία, Πολωνία, Γαλλία, Βόρεια Μακεδονία, Τυνησία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Γερμανία, Αυστραλία. Οι σπουδαστές παρακολουθούσαν καθημερινά μαθήματα και ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μέρη ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Ήπειρο.

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης των μαθημάτων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης των μαθημάτων και δόθηκαν στους σπουδαστές αναμνηστικά δώρα.

Στην εκδήλωση, εκτός από τους σπουδαστές μας, παρέστησαν η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κυρία Άννα Μπατιστάτου, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων, κύριος Ιωάννης Λεονάρδος, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κύριος Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, κύριος Γεώργιος Αρλέτος, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Απόδημων Ηπειρωτών, κύριος Σπύρος Κωσταδήμας, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, κύριος Δημήτριος Ντόκος, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]