Ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Κάρυστο ,Αίγιο και Ρόδο


Κάρυστος 

 Πολύ δύσκολη ήταν η νύχτα και στην Κάρυστο με τις φλόγες να φτάνουν τα 20 μέτρα και κατά τη διάρκεια της νύχτας η μάχη που έδιναν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές ήταν άνιση.Ο δήμαρχος Καρύστου, κ. Λευτέρης Ραβιόλος, μιλώντας στο evima.gr.   ανέφερε   πως ήταν μία δύσκολη νύχτα. Στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι εντάσεως  πάνω από 5 μποφόρ και όλο το βράδυ  ο αγώνας των πυροσβεστών και των εθελοντών ήταν άνισος .

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν βαριά χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες που διατέθηκαν από τους δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η ένταση των ανέμων στην περιοχή είναι αμείωτη και τη νύχτα κλήθηκαν κάτοικοι και παραθεριστές από τρία χωριά να απομακρυνθούν.

Ο δήμαρχος απευθύνε έκκληση για ενάερια μέσα.


Αίγιο 


Στο Αίγιο ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 99 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.



Όπως ανέφερε στο zougla.gr, o Νικόλαος Ρουμελιώτης, Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος και συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, η εικόνα πλέον είναι καλύτερη, με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να δίνουν μάχη για τη κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ δεν υπάρχει μέτωπο που να απειλεί πλέον κάποιον οικισμό.

Ρόδος 

                                                         φωτό Ροδιακή 

Πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν σκληρή ολονύχτια μάχη στα δύο μέτωπα που έζωσαν χωριά στη Ρόδο, καταφέρνοντας έτσι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση η οποία πάντως συνεχίζει να είναι κρίσιμη, ενώ από νωρίς το πρωί έχουν ενταθεί οι προσπάθειες και από αέρος.

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 έως 5 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες και σήμερα θα είναι ιδιαίτερα υψηλές. 

περί πηγών 

evima.gr

 zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]