ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Πρέβεζα:Συνεχίζεται η αλληλεγγύη σε οικογένεια με τουριστικό κατάλυμα που κινδυνεύει με έξωση


 Συνεχίζεται η αλληλεγγύη από σωματεία και φορείς της Πρέβεζας προς την οικογένεια που κατέχει τουριστικό κατάλυμα στην Λούτσα της Πρέβεζας και κινδυνεύει με έξωση.


Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης έχει καταβάλλει μεγάλο μέρος του δανείου και παρότι ζήτησε να καταβάλλει χρήματα και να μπει σε ρύθμιση για τις οφειλές, συνάντησε την επίμονη άρνηση και κινδυνεύει με έξωση, γιατί η ιδιοκτησία του ακινήτου πέρασε σε fund.


Το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν μπορεί να επιτρέψει να χαθούν περιουσίες από τα κοράκια και τα funds. Όλο το προηγούμενο διάστημα ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, για να μην χαθεί κανένα μικρομάγαζο ή μικρή επιχείρηση, παρά τις διώξεις και τις δίκες ακόμη στις πλάτες μας.


Αυτή η επίθεση ενάντια στον μόχθο και τον ιδρώτα του λαού έχει ονοματεπώνυμο. Είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που υπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους τραπεζίτες, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες. Το δικαίωμα της κατοικίας έχει γίνει ένα πανάκριβο και δυσπρόσιτο εμπόρευμα. Το ίδιο βιώνουν και οι επαγγελματίες που δυσκολεύονται να κρατήσουν τα μαγαζιά τους λόγω συσσωρευμένων χρεών».


«Είναι ανάγκη να αναπτυχθεί κίνημα τέτοιο που να αποτρέψει όχι μόνο τους πλειστηριασμούς, αλλά και τις εξώσεις που θα έρθουν μες το επόμενο διάστημα. Άλλωστε ένα από τα βασικά αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι οι 700.000 πλειστηριασμοί μέσα στο 2023.


Να απαιτήσουμε διαγραφή χρεών, τόκων και πανωτοκίων που έχουν επιβληθεί σε οφειλέτες. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο», καταλήγουν.

 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]