ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

[Ελλάδα]Τουλάχιστον ένας νεκρός από την κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα - Η ενημέρωση της Π.Υ - Καταγγελία από συνδικάτα: Δούλευαν κυριακάτικα μέσα στον καύσωνα


 Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την κατάρρευση γέφυρας το μεσημέρι της Κυριακής στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στη Διοδώρου, στην περιοχή Μποζαΐτικα.


Μέχρι στιγμής, υπάρχει ένας νεκρός και πληροφορίες για σοβαρά τραυματίες, ενώ οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται.


Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας κατήγγειλε τις παράνομες εργασίες που γίνονταν στο σημείο σήμερα, σε συνθήκες καύσωνα.


Στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκονται ομάδες του Συνδικάτου Οικοδόμων έτοιμες να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών 

902.gr




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ Π.Υ 

Στις  12:47 σήμερα το μεσημέρι, ειδοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην περιμετρική Πατρών, στο διακοσιοστό έκτο χιλιόμετρο Πατρών – Πύργου, με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους, ενώ μεταβαίνουν δυνάμεις και από 1η και 5η ΕΜΑΚ.

Επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας, είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία, και ήταν κλειστό με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας, από την Πέμπτη, 20 Ιουλίου, λόγω εργασιών κατεδάφισης, για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

Τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Στο νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε 1 νεκρός και 5 τραυματίες, και στο Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκαν 3 τραυματίες.

Στο σημείο παραμένουν 5 ασθενοφόρα και μια  κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Επίσης στο σημείο έχουν μεταβεί δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες καθώς και από Αττική. Έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Επίσης στο σημείο βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος και η Υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.


Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων  κάνει λόγο για 12 τραυματίες 
Οι τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]