Στις φλόγες η Ελλάδα ....


   

Πύρινα μέτωπα σε Αίγιο ,Κάρυστο ,Κέρκυρα ,Αστακό ,Ρόδο ,Υλίκη Βοιωτίας 


Με πολλά πύρινα μέτωπα στη χώρα είναι αντιμέτωποι οι πυροσβέστες το αποψινό βράδυ .

Εκτός από τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο που μαίνεται ανεξέλεγκτη ,φωτιά έχει ξεσπάσει και στη Κέρκυρα όπου μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης  των περιοχών  Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια και Σινιές. 

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή Λούτσες και πήρε γρήγορα διαστάσεις .


Μάχη δίνει η Π.Υ και στην Αχαϊα καθώς είναι σε εξέλιξη φωτιά  στην Αιγιάλεια  με τις φλόγες να απειλούν οικισμούς .Eκτός ελέγχου είναι το πύρινο μέτωπο στο  Αίγιο με τις φλόγες να απειλούν τα πρώτα σπίτια στο Διακοπτό .Οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες προς το Διακοπτό και λίγο μετά τις 21:30 το πύρινο μέτωπο άρχισε να κατευθύνεται και προς την περιοχή Τράπεζα. Η νύχτα που έρχεται αναμένεται δύσκολη τόσο για τους πυροσβέστες που επιχειρούν όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. Κάποιοι έχουν ήδη φύγει από τα σπίτια τους και έχουν απομακρυνθεί.

Φωτιά σε δασική έκταση  και στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας .

Πυρκαγιά μαίνεται και στην Εύβοια στην περιοχή της Καρύστου .«Μπορεί η φωτιά να απέχει 2 χιλιόμετρα από το χωριό ωστόσο έχει ισχυρό αέρα, χαμηλή βλάστηση, πολύ καπνό και αποπνικτική ατμόσφαιρα», περιγράφει την κατάσταση μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Φωτιά και στη Βοιωτία ,στην Υλίκη .Η φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της .

[με πληροφορίες από ΑΠΕ ,newsit.gr,gr ,dikaiologitika.gr]




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]