ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Ιωάννινα:Γόρδιος ....δεσμός οι επιθέσεις από αδέσποτα


Δυστυχώς για μία ακόμα φορά     και μετά από  μηνύματα αναγνωστών είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερθούμε   εκ νέου στο  θέμα  αδέσποτα σκυλιά..
Στο  πρόβλημα  των επιθέσεων σε πολίτες  που είναι γνωστό και αποτελεί   όπως αποδεικνύεται γόρδιο δεσμό και για την πρωτεύουσα της Ηπείρου αναφέρονται  συμπολίτες μας στα μηνύματά τους στο epirus-tv-news ,σημειώνοντας πως αυτές έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα .
Ενδεικτικά σημειώνεται πως υπάρχουν , αναφορές για 3 επιθέσεις   με δαγκώματα που έγιναν μόνο  χθες στην Πλατεία Ομήρου,   Ναπ. Ζερβα  και Σπύρου Λάμπρου .
Σε μία περίπτωση μάλιστα  τα ζώα έριξαν στο οδόστρωμα μία νεαρή γυναίκα .Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα ζώα κυκλοφορούν σε αγέλες κάτι που τρομάζει ακόμα περισσότερο τους πολίτες .
Το έχουμε ξαναγράψει και το τονίζουμε εκ νέου ,τα ζώα είναι τα μόνα που δεν φταίνε .Δεν φταίνε όμως και οι πολίτες να   νοιώθουν πως απειλούνται όταν κυκλοφορούν στο δρόμο .
Να θυμίζουμε πως τα ζώα  που παλεύουν να επιβιώσουν στους δρόμους  αποκτούν ανασφάλεια, γίνονται νευρικά κι επειδή αντιμετωπίζουν διαρκώς επιθέσεις είτε από κάποιους ανθρώπους, είτε από  άλλα ζώα, προσπαθούν να αμυνθούν. Αυτό   δεν σημαίνει ότι φταίνε τα ζώα ή οι άνθρωποι οι οποίοι τα φοβούνται.
Το ζήτημα "αδέσποτα ζώα "  αποτελεί τη μάστιγα του αιώνα  και αρμόδιοι γι αυτό είναι οι δήμοι σε όλη τη χώρα .
Ο Δήμος Ιωαννιτών  η αλήθεια είναι πως  κάνει φιλότιμες προσπάθειες  για  την περισυλλογή ,την  κτηνιατρική φροντίδα αλλά  και στις στειρώσεις ,απ ότι φαίνεται όμως η κατάσταση παραμένει προβληματική και  ελλοχεύει κινδύνους για τους πολίτες αλλά και τους τουρίστες αφού είμαστε σε περίοδο καλοκαιριού  .
Μεγάλο θέμα είναι και οι εγκαταλείψεις ζώων που συμβάλλουν  και αυτές  στην αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων στην πόλη .Κάποιοι αποκτούν ένα  σκύλο χωρίς να γνωρίζουν πως από τη στιγμή που κάποιος αποκτά σκύλο θα πρέπει να είναι μαζί του για το υπόλοιπο της ζωής του ζώου .Θεωρώντας πως  τα ζώα είναι παιχνίδια ,τα αποκτούν  και μόλις τα βαρεθούν τα  εγκαταλείπουν ....Οι πολίτες  επιτέλους πρέπει να δείξουν  ευαισθησία σε αυτό το θέμα   και όταν γίνονται μάρτυρες τέτοιων περιστατικών να τα καταγγέλλουν .
Η παρούσα Δημοτική αρχή   για όσο διάστημα απομένει  μέχρι τις εκλογές οφείλει να ακούει τις καταγγελίες των πολιτών και να κινητοποιηθεί αναζητώντας λύσεις   ώστε να μην φοβούνται οι πολίτες τα ζώα  να μην νοιώθουν ότι απειλείται η ζωή τους αλλά και να μην κινδυνεύουν και τα  αδέσποτα από εγκληματικές λύσεις   ασυνείδητων που σκορπούν φόλες δολοφονώντας ανυπεράπιστες ψυχές ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]