Πάνω από 1 στους 4 εργαζόμενους παίρνουν λιγότερα από τον κατώτατο μισθό!

 


Μισθοί στον πάτο, «ευέλικτη» δουλειά και ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας διαμορφώνουν την εφιαλτική πραγματικότητα για εκατομμύρια εργαζόμενους που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με όλο και μικρότερες αμοιβές. Κι αυτά την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι διαφημίζουν την προσέγγιση της «επενδυτικής βαθμίδας», τις «καλές ειδήσεις» για τα κρατικά έσοδα και τα ελλείμματα που περιορίζονται κ.ο.κ.


Ετσι, μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι έρχεται περίοδος «αυξήσεων μισθών», όμως την ίδια στιγμή, ακόμα και με τις πολυδιαφημισμένες «αυξήσεις» στον κατώτατο μισθό, τα ίδια τα στοιχεία του ΕΦΚΑ φανερώνουν την πραγματική εικόνα για την πλειοψηφία των μισθωτών.


Σύμφωνα με  δημοσίευμα του Ριζοσπάστη ,χαρακτηριστικό είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των μισθωτών, πάνω από 1 στους 4, αμείβονται με λιγότερα και από τον κατώτατο μισθό!


Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στα «Μηνιαία Στοιχεία Απασχόλησης» για την περίοδο Γενάρη - Νοέμβρη 2022 που αργοπορημένα δημοσιοποίησε ο ΕΦΚΑ και αφορούν τους εργαζόμενους στις λεγόμενες κοινές επιχειρήσεις, οι οποίοι ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια.


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]