ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΟΠΑΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων - Πληροφορίες για 12 προφυλακίσεις




Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων - Πληροφορίες για 12 προφυλακίσεις


Στα γραφεία των Ανακριτών παραμένει η πρώτη ομάδα (30 άτομα) των μελών της εγκληματικής συμμορία ναζιστών που επιτέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια δολοφονώντας τον 29χρονο Μιχάλη.


Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει για ώρες ακόμα, αφού όταν ολοκληρωθούν οι απολογίες, θα περάσουν από τους Εισαγγελείς όπου και θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστούν ή όχι. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για 12 κατηγορούμενους, έναν ελληνικής καταγωγής, έναν αλβανικής καταγωγής και 10 Κροάτες είναι να προφυλακιστούν. 


Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, οι φασίστες χούλιγκαν φέρονται να ισχυρίστηκαν πως δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια (πόσο μάλιστα με τη δολοφονία του Μιχάλη) και ορισμένοι από αυτούς πως πήγαν στο σημείο της εφόδου αφού άκουσαν φωνές και εκρήξεις. 


Ένας από αυτούς φέρεται να είπε πως βρέθηκε στην Αθήνα και ειδικότερα στο γήπεδο για την προπόνηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει εισιτήρια για τον αγώνα και «απροσδόκητα βρεθήκαμε αναμεμειγμένοι σε εκτεταμένα, βίαια επεισόδια και έκτροπα που ελάμβαναν χώρα τουλάχιστον για μισή ώρα, χωρίς την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομικής αρχής». Ο Αλβανός κατηγορούμενος είπε πως βρέθηκε στο σημείο αφού ήταν στην περιοχή για δουλειά (και γι αυτό είχε και το μαχαίρι που εντοπίστηκε επάνω του) και ενώ είχε «δώσει ραντεβού με την κοπέλα μου στο σταθμό ΗΣΑΠ "Περισσός"» πήγε στο χώρο των επεισοδίων, μετά από τις φωνές και τις φωτοβολίδες, που είδε να εκσφενδονίζονται πέριξ του γηπέδου. 


Ο Έλληνας, οπαδός του Παναθηναϊκού, ετών 27 που είναι γνωστός στις Αρχές για συμμετοχή του σε έκνομες ενέργειες και στο κατάστημα του οποίου έγινε χθες επίθεση από αγνώστους, είπε πως ήταν περαστικός από το σημείο γιατί είχε μεταβεί με την αρραβωνιαστικιά του σε κατάστημα της Νέας Ιωνίας και τον συνέταιρό του για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του καταστήματος που διατηρεί απέναντι από το γήπεδο της Λεωφόρου. Φέρεται να ισχυρίστηκε πως υπήρχε φονικό ραντεβού των φιλάθλων της ΑΕΚ με τους φασίστες Κροάτες και στη συνέχεια είπε πως συναντήθηκε με γνωστό του στη Νέα Ιωνία. Και πρόσθεσε πως «βρέθηκα στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή». Μάλιστα, ανέφερε ότι η σύλληψη του στηρίζεται, στο ότι είναι οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού και πως αν συμμετείχε στην επίθεση, λόγω ύψους, θα ήταν ευδιάκριτος στα οπτικοακουστικά υλικά που συνέλεξε η Αστυνομία. 


Σημειώνεται πως ο δικηγόρος τριών συλληφθέντων κροατικής καταγωγής, Β. Νουλέζας, σε δήλωσή του ισχυρίστηκε πως οι πελάτες του «ήρθαν 3-4 μέρες να δούνε την Αθήνα, την Αττική, να δούνε την αναμέτρηση και να φύγουν, δεν απαγορεύεται». Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως δεν είχαν δικαίωμα παρακολούθησης του αγώνα οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας καθώς υπήρχε σχετική απαγόρευση από την UEFA.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]