ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Άντζελα Γκερέκου:Με χαρά χαιρετίζω το 1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ



Με χαρά χαιρετίζω το 1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ αυτό το καινοτόμο, πολυαισθητηριακό  φεστιβάλ, που αγκάλιασα από την πρώτη στιγμή, που διοργανώνει η επιχείρηση πολιτισμού  «Καλλίεργον» τις τρεις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη (1-3) στην πόλη των Ιωαννίνων. 

Το φεστιβάλ που τιμά τη «μήτρα» των Ιωαννίνων μία από τις αρχαιότερες λίμνες παγκοσμίως και  δεύτερη αρχαιότερη ευρωπαϊκή λίμνη, τη Λίμνη Παμβώτιδα. 

Ένα πραγματικά σημαντικό εργαλείο εναλλακτικού τουρισμού για την τοπική  επιχειρηματικότητα, με έμφαση στην παράδοση της προφορικής λογοτεχνίας, η οποία αποτελεί  αναπόσπαστο μέρος της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές, τους εθελοντές, τους φορείς που εμπνεύστηκαν  τις συγκεκριμένες δράσεις, αλλά και όλους που εργάστηκαν για την υλοποίηση τους αυτή,  μετατρέποντας, έτσι, την πόλη σε πόλο έλξης γαστρονομίας και τουρισμού. 

Είμαι σίγουρη ότι οι πολίτες των Ιωαννίνων και ο επισκέπτες της περιοχής, καθ’ όλη τη διάρκεια  του φεστιβάλ, θα δηλώσουν δυναμικό «παρών» στη μεγάλη αυτή πολιτιστική γιορτή,  συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση αυτής της πρωτοβουλίας, ώστε να γίνει θεσμός. 

Ο ΕΟΤ στέκεται πάντα αρωγός σε αυτήν την αξιόλογη πρωτοβουλία των τοπικών φορέων, που  συμπράττουν ώστε, μέσω του πολιτισμού της ιστορίας ,της γαστρονομίας, να καθιερωθεί η  ιστορική αυτή περιοχή των Ιωαννίνων ως ένας μοναδικός και συγχρόνως πολύπτυχος προορισμός  θεματικού εναλλακτικού Τουρισμού, αλλά κυρίως προορισμός πολιτισμού, που προσφέρει μία  αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία. 

Εύχομαι κάθε επιτυχία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]