Σύλλογος Μεσιτών Ιωαννίνων: Απάντηση σε δημοσιεύματα που επικαλούνται συμβόλαια σε 3-4 ημέρες απο 1η Νοεμβρίου


 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΕ 3-4 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Μεταβιβάσεις ακινήτων σε 3-4 μέρες ? Όνειρο του κάθε συμβαλλόμενου !

Και γιατί όχι ?! ΌΛΟΙ κερδίζουν !


Το κράτος γεμίζει τα ταμεία του από τους φόρους από την μεγαλύτερη ατμομηχανή της οικονομίας . Μια σειρά από επαγγελματίες αποκτούν άμεσες αποδόσεις στην δουλειά τους! Συμβολαιογράφοι , μηχανικοί , επαγγελματίες μεσίτες διεκπεραιώνουν  τα συμβόλαια γρήγορα  και χωρίς προβλήματα !

Αλλά μήπως απέχουμε πολύ από αυτό ?


Σχετικά με δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως και επικαλούνται από την 1η Νοεμβρίου τα συμβόλαια να διεκπεραιώνονται σε 3-4 ημέρες καταθέτουμε την ανησυχία μας για την ανακρίβεια των ειπωμένων και την παραπληροφόρηση που πραγματοποιείται στο ευρύ κοινό !


Ας καταθέσουμε όμως μερικά από τα σημαντικά προβλήματα που δυστυχώς μας προσγειώνουν για ακόμη μια φορά για το χρόνο που απαιτείται για τις μεταβιβάσεις .


Οι Δήμοι λοιπόν καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να αποδώσουν πιστοποιητικό ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο μέσος όρος απόδοσης πιστοποιητικού είναι περίπου 1 μήνας .


Τα κτηματολόγια θέλουν μήνες να μεταγράψουν την οποιαδήποτε πράξη, όπως πχ. μια οροφοκτησία  έτσι δεν μπορούν οι τράπεζες να προχωρήσουν σε έγκριση δανειοδότησης χωρίς το πιστοποιητικό της μεταγραφής και επομένως η αγοραπωλησία παγώνει . 


Οι πολεοδομίες καθυστερούν επίσης αρκετά στην διεκπεραίωση των πάσης φύσεως αιτήσεων .


Τέλος εάν το δάνειο που βαραίνει το ακίνητο έχει περάσει σε Fund , η οποιαδήποτε επικοινωνία με αυτό μοιάζει ακατόρθωτη και η βεβαίωση οφειλής που απαιτείται θέλει συνήθως μήνες για να εκδοθεί.


Χαιρετίζουμε την κάθε προσπάθεια από το κράτος στην εξάλειψη όλων αυτών των εμποδίων αλλά δυστυχώς απέχουμε πολύ από το «3-4 ημέρες συμβόλαιο» . 


Πρόεδρος

Μπάσιος Θεόδωρος

Γραμματέας

Κίτσιος Ευθύμιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]