ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Καχριμάνης -Ντακαλέτσης :Επί τάπητος οδικοί άξονες του Δήμου Δωδώνης .....

 


Μια απολύτως αποδοτική για τα συμφέροντα των δημοτών του Δήμου Δωδώνης συνεργασία, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, είχε το πρωί της Πέμπτης (17/8), ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης. 

Στο πλαίσιο της αδιάλειπτης συνεργασίας των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σκοπό την επίλυση προβλημάτων του Δήμου Δωδώνης, την ευθύνη αρμοδιότητας των οποίων έχει η Περιφέρεια Ηπείρου και κατόπιν γραπτής ενημέρωσης της Περιφερειακής Αρχής για δύο από τα τρία ζητήματα που ετέθησαν στη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Δωδώνης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τα εξής:

- Ο Δήμος Δωδώνης έχει εκπονήσει τη μελέτη του έργου σύνδεσης της 19ης επαρχιακής οδού στο ύψος της Μπεστιάς με τον οδικό άξονα Τύρια – Σιστρούνι, προϋπολογισμού 423.000€ και ο κ. Ντακαλέτσης παρέδωσε τη μελέτη και ζήτησε και προφορικά, τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου για την κατά το συντομότερο δυνατό, εκτέλεση του έργου.

- Μετά την αποπεράτωση του δρόμου Κόμβος Τερόβου-Πηγάδια, η πλειονότητα των κατοίκων της Κοινότητας Σκλίβανης χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις της το νέο δρόμο και στη συνέχεια την επαρχιακή οδό 8β΄ (Πεστά-Προφήτης Ηλίας- Άγιος Γεώργιος-Σκλίβανη). Λόγω στενότητας του δρόμου όμως, στα πρώτα 300 μέτρα, υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων και ως εκ τούτου, επιβάλλεται παρέμβαση για τη διαπλάτυνση του οδικού άξονα στο κομμάτι αυτό. Ο κ. Καχριμάνης δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Δωδώνης μετέφερε στον Περιφερειάρχη τους προβληματισμούς των κατοίκων της Κοινότητας Επισκοπικού για την προωθούμενη από την Περιφέρεια Ηπείρου υλοποίηση του έργου του λεγόμενου «κόμβου Επισκοπικού». Ο κ. Ντακαλέτσης έκανε γνωστό πως ο Δήμος Δωδώνης έχει έτοιμη τη μελέτη βελτίωσης του δρόμου μήκους 3 χιλιομέτρων, για την ασφαλέστερη κυκλοφορία των κατοίκων της εν λόγω Κοινότητας και της συντομότερης σύνδεσης ουσιαστικά του Επισκοπικού με την Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Άρτας. Ο κ. Καχριμάνης δεσμεύτηκε πως θα συζητηθεί εκ νέου το αίτημα με τη δημοτική αρχή του Δήμου Δωδώνης, εφόσον προχωρήσουν κάποιες απαραίτητες τροποποιήσεις που επιφέρει στην υπό υλοποίηση μελέτη η Περιφέρεια Ηπείρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]