ΔΕΥΑΙ - Απάντηση στην Ενότητα Πολιτών:Όταν μερικά επιτεύγματα αποκρύπτονται σκοπίμως ....

Είθισται κατά την προεκλογική περίοδο η εκάστοτε αντιπολίτευση να «ανεβάζει τους τόνους». Θα περιμέναμε όμως αυτό να γίνεται και με κάποια σύνεση. Σήμερα, η «Ενότητα Πολιτών» κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ότι δεν προασπίζεται τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΙ και των δημοτών με αφορμή το πρόστιμο των 231.175 € από την «έκθεση προσωρινών αποτελεσμάτων» της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ). Κατ’ αρχήν, να διευκρινίσουμε ότι, το πρόστιμο αυτό δεν είναι οριστικό και ότι έχει ήδη κατατεθεί προσφυγή από τη ΔΕΥΑΙ με την οποία ζητείται να επανεξετασθεί η υπόθεση και να μην εκδοθεί η απόφαση δημοσιονομικής διόρθωσης. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η ίδια η ΕΔΕΛ στην έκθεσή της χαρακτηρίζει την παρουσία του κ. Αρλέτου στη συνεδρίαση, για την οποία και επεβλήθη το πρόστιμο, ως «μη σημαντικό εύρημα». Το ύψος του προσωρινού προστίμου προκύπτει ως ποσοστό του πολύ μεγάλου προϋπολογισμού του έργου. Κατά δεύτερον, για το ποιος ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΙ και των δημοτών μπορεί κανείς πολύ εύκολα να το καταλάβει αν κάνει μια βόλτα ως τις εγκαταστάσεις του «πολύπαθου» βιολογικού καθαρισμού της πόλης. 

Το επί δεκαετία τουλάχιστον πελαγοδρομούν, με σοβαρές ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης, έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, έχει αρχίσει να λαμβάνει σάρκα και οστά και εντός ολίγων μηνών, όταν θα έχει ολοκληρωθεί, οι νέες εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες να δεχθούν το 40% των λυμάτων της πόλης. Οι χώροι είναι καθαροί και η λυματολάσπη η οποία κάποτε κάλυπτε τα πάντα έχει απομακρυνθεί και μάλιστα με μια πολύ συμφέρουσα οικονομικά σύμβαση. Δεν παρατηρούνται πλέον φαινόμενα υπερχείλισης λυμάτων προς τον κάμπο της Λαψίστας, κάτι που συχνά–πυκνά κατά το παρελθόν προκαλούσε την αντίδραση όμορων Δήμων αλλά και των Εισαγγελικών Αρχών. Επιπλέον, στο μέλλον θα γίνεται επεξεργασία ηλιακής ξήρανσης και εκμετάλλευσης της λυματολάσπης με σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Τέλος, και πιο ουσιαστικό ίσως, είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης  για την αναβάθμιση του υπό κατάρρευση παλαιού βιολογικού ο οποίος επί δεκαετίες δεν είχε συντηρηθεί ποτέ. 

Αν μερικοί νομίζουν ότι τα δεκάδες εκατομμύρια που εξασφάλισε η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΙ για να αποκτήσει η πόλη σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού είναι λιγότερα από ένα προσωρινό πρόστιμο 230 χιλιάδων ευρώ τότε μάλλον δεν τα πάνε και τόσο καλά με την αριθμητική.

Όσον αφορά στην συμμετοχή του κ. Αρλέτου στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 10-1-2020, κατά την οποία ελήφθη η απόφαση για την κατακύρωση του διαγωνισμού της επέκτασης του βιολογικού στον σημερινό ανάδοχο, επισυνάπτουμε την σχετική απόφαση στην οποία ο κ. Αρλέτος δηλώνει ότι θα απέχει από την ψηφοφορία λόγω κωλύματος. Σε κάθε περίπτωση είμαστε αισιόδοξοι ότι το άδικο αυτό πρόστιμο θα εξαλειφθεί.


Με εκτίμηση


Αριστείδης Μπαρτζώκας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]