Η ΛΑΣΥ Ιωαννίνων για τα προβλήματα των ατόμων με κινητικά προβλήματα στο παραλίμνιο

 


Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη σκέψη για να καταλάβει κάποιος την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους. Τα δημοτικά κτίρια και πρώτα και κύρια το δημαρχείο της πόλης στερείται πρόσβασης σε άτομα με κινητικά προβλήματα, αλλά ακόμα και στις περιπτώσεις που υπάρχουν κάποιες στοιχειώδεις υποδομές, η δημοτική αρχή φροντίζει να της ξηλώσει. 

Αυτό έχει γίνει στην αριστερή πλευρά του παραλίμνιου δρόμου, λίγο πριν το καφέ-εστιατόριο Κυρά-Φροσύνη, όπου υπήρχαν 3-4 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, οι οποίες μετακινήθηκαν στην απέναντι πλευρά του δρόμου όπου υπάρχουν πλέον μόνο δύο θέσεις. 

Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι κατά την έξοδο του ανάπηρου ατόμου από τη θέση συνοδηγού, λόγω της απόστασης από το ρείθρο, δεν χωράει το αμαξίδιο. Οι συνοδοί  πρέπει να παρκάρουν πιο έξω στο δρόμο, να βγάλουν το άτομο και να ξαναπαρκάρουν το αυτοκίνητο στη σωστή ευθεία, με το άτομο στο αμαξίδιο μόνο στο δρόμο.

Οι προηγούμενες θέσεις αριστερά, είχαν το ρίσκο της κίνησης του ατόμου στον δρόμο, κάτι που ούτε τώρα αποφεύγεται συν το πρόβλημα χώρου.  Στην πράξη έγινε ακόμα χειρότερη η κατάσταση. 

Για να γίνει σωστά η μετακίνηση των θέσεων, θα πρέπει να υποβαθμιστεί το πεζοδρόμιο καθ' όλο το μήκος της στάθμευσης στο επίπεδο του οδοστρώματος με εκατέρωθεν ράμπες. Φυσικά αυτό θα σηματοδοτούσε ανθρώπινες συνθήκες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα στην πόλη των Ιωαννίνων, πράγμα που ουδόλως ενδιαφέρει τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων. 

Ακριβώς γι αυτό δεν υπάρχει πρόβλεψη ράμπας από τον δρόμο στο πεζό τμήμα του παραλίμνιου, με αποτέλεσμα είτε τα αμαξίδια με συνοδό να ανεβαίνουν «σούζα» ή όσα άτομα χρησιμοποιούν αυτόνομα το αμαξίδιο να μην μπορούν να κινηθούν.

Το πρόβλημα της αναγκαστικής κίνησης των αμαξιδίων στο δρόμο, οι ελάχιστες θέσεις στάθμευσης των ΑμΕΑ είναι έτσι κι αλλιώς προβλήματα της πόλης που για να ρυθμιστούν χρειάζονται μια δημοτική αρχή που να βάζει τη ζωή του λαού πάνω από τα κέρδη των επιχειρήσεων.  

Τα άτομα με κινητικά προβλήματα και οι οικογένειες τους να βγάλουν συμπεράσματα από τη δική τους πείρα. Από τον τρόπο που τους αντιμετώπισαν οι σημερινές αλλά και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές που φιλοδοξούν να γίνουν και αυριανές, και να στηρίζουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης , το ψηφοδέλτιο που βάζει μπροστά τις ανάγκες του λαού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]