Συνάντηση του Συλλόγου ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων με τον Δήμαρχο -ΔΗΠΕΘΕ,Δημ.Ραδιόφωνο ,ΟΚΠΑΠΑ και άλλα θέματα στην ατζέντα


 Συνάντηση είχε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου   Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων  με το Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Παπαγεωργίου. Στη συνάντηση το σωματείο τοποθετήθηκε για τα παρακάτω ζητήματα ,όπως αυτά αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση :



"Για το ΔΗΠΕΘΕΙ 

Ο συνάδελφός μας ηλεκτρολόγος από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο έκανε συμβάσεις 3 μηνών, 2,5 μηνών, 5 ημερών, 1 μήνα με πλήρη απασχόληση και 14 ημερών με 4ωρη απασχόληση. Κανένας δεν μπορεί να ζήσει έτσι.  

Απαιτείται 

Αύξηση της χρηματοδότησης. Πρωτοβουλίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ο ηλεκτρολόγος πρέπει να είναι μόνιμος στο θέατρο. Δεν τελειώνει η δουλειά του όταν σβήνουν τα φώτα της παράστασης.

Ο Δήμαρχος συμφώνησε με τα αιτήματά μας. Ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις και ότι θα θέσει το πρόβλημα στους εκπροσώπους της κυβέρνησης. 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Μετά τη συνταξιοδότηση και του συναδέλφου Γ. Γκόντζου το εναπομείναν προσωπικό είναι τόσο λίγο που όταν παίρνει άδειες κάποιος σταματάει το πρόγραμμα. Απαιτούνται προσλήψεις. 

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι περιμένει νέους εργαζόμενους μέσω της κινητικότητας αλλιώς θα προσλάβει συμβασιούχους. 

ΟΚΠΑΠΑ

Έχουν συνταξιοδοτηθεί στη θητεία 18 μόνιμοι συνάδελφοι. Άλλες 2 συνάδελφοι συνταξιοδοτούνται τον Αύγουστο και άλλες 2 μέχρι το Δεκέμβριο. Συνολικά 22. Αλλοι 4 συνάδελφοι είτε έχουν παραιτηθεί ή έχουν απολυθεί. Δεν έχει προκηρυχτεί καμία νέα θέση όλα αυτά τα χρόνια. 

Οι δαπάνες της μισθοδοσίας τους χρησιμοποιούνται για να πληρωθούν οι προμήθειες επειδή έχει αυξηθεί το κόστος εξαιτίας της ακρίβειας. Παρατηρούνται καθυστερήσεις στους προμηθευτές και ελλείψεις στους παιδικούς. 

Το προσωπικό μας είναι κουρασμένο και γερασμένο . 

Συνολικά υποβαθμίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών μας στους παιδικούς σταθμούς. 

Απαιτείται τακτική χρηματοδότηση για να γίνουν προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ. 

Τα κτίρια των παιδικών σταθμών έχουν  προβλήματα. Η σύμβαση ήταν μόνο για κατασκευαστικές επιδιορθώσεις και για πολεοδομικές αδειοδοτήσεις. Χρειάζονται συντηρήσεις στις κουζίνες, στα κλιματιστικά, στα ασανσέρ (όπου και όταν υπάρχουν). Αυτές δεν καλύπτονται απ τη σύμβαση που έχει υπογραφεί. Ομοίως πρέπει να γίνουν εργασίες στις αυλές των παιδικών σταθμών. 

Οι παιδικοί προμηθεύτηκαν παιδαγωγικό υλικό τελευταία φορά πριν το 2019. Όσα κτιριακά προβλήματα και να αντιμετωπίζουν οι δημοτικοι παιδικοί σταθμοί, όσες ελλείψεις προσωπικού και αν έχουν είναι δεδομένο ότι υπερτερούν σε παιδαγωγικό έργο. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ελλείψεις σε παιδαγωγικό υλικό. Αυτό θα σημαίνει την πραγματική υποβαθμιση των υπηρεσιών. Απαιτείται άμεσα προμήθεια νέου παιδαγωγικού υλικού.

Απαιτείται χρηματοδότηση του νομικού προσώπου, αμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά και συμβασιούχων μέσω ΕΣΠΑ και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. 

Με αυτά τα αιτήματα οι εργαζόμενοι θα κάνουν Γενική Συνέλευση με το άνοιγμα των παιδικών σταθμών το Σεπτέμβριο και θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. 

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι γνωρίζει την κατάσταση, ότι χάθηκαν πολλά κονδύλια κατά τα προηγούμενα έτη όταν οι δομές έκλεισαν εξαιτίας της πανδημίας. 

Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου  

Το πολυμηχάνημα έργου (μηχάνημα έργου που προσαρμόζονται διάφοροι εξοπλισμοί)  αξίας σχεδόν μισού εκατομμυρίου που αγόρασε ο Δήμος εδώ και  2 χρόνια δεν κυκλοφορεί γιατί δεν υπάρχει χειριστής. Το συγκεκριμένο μηχάνημα θα μπορούσε να κάνει την κοπή των χόρτων από τα πρανή των δρόμων, εργασία για την οποία προσλαμβάνεται εργολάβος. 

Το φορτηγό με την αρπάγη έχει παροπλιστεί εδώ και 8 μήνες που πήρε σύνταξη ο συνάδελφος που το χειρίζονταν με αποτέλεσμα τα κομμένα κλαδιά να μένουν στα πεζοδρόμια. 

Τα 5 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα δεν έχουν εγκατάσταση για την φόρτισή τους και μένουν παροπλισμένα. 

Οι εργαζόμενοι στην οδοποιία μέχρι το 2025 θα έχουν συνταξιοδοτηθεί όλοι. Παρόμοια κατάσταση και στο Τμήμα Πρασίνου που θα μείνουν οι γεωτεχνικοί να επιβλέπουν τους εργολάβους. 

Πολιτική προστασία: Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει προσωπικό. Οι συνάδελφοι των υπηρεσιών που… «βαφτίστηκαν» πολιτική προστασία ανήκουν σε άλλες υπηρεσίες και είναι πολύ λιγότεροι από τους απαιτούμενους σε περίπτωση πραγματικής ανάγκης. Κάθε σαββατοκύριακο του καλοκαιριού καλούνται οι ίδιο να μένουν στο παράνομο καθεστώς της επιφυλακής για τις πενιχρές αποζημιώσεις που δίνει το δημόσιο για την εργασία κατά τις εξαιρετέες μέρες. 

Οι οδηγοί πρέπει να ανανεώσουν το πιστοποιητικό επαγγελματικής Ικανότητας (το ΠΕΙ) Αυτό είναι μια επιβάρυνση που οφείλεται στην εργασία τους. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην μειωθεί κι άλλο το εισόδημά τους 

Στην αποκομιδή απορριμμάτων συνεχίζουν τα προβλήματα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Προστίθενται νέα προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού για την επισκευή των καδών, που δυσκολεύει τη δουλειά των εργατών που πρέπει να τους μετακινούν κάθε βράδυ για να τους αδειάσουν. 

Η σάρωση των δρόμων είναι σχεδόν ανύπαρκτη με τη λήξη του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας. Όταν προκύπτει κάποια ανάγκη οι συνάδελφοι αφήνουν τον ένα τομέα και μεταφέρονται σε άλλον για να κάνουν «μπαλώματα». 

Ομοίως πρόβλημα έχει προκύψει και με την καθαριότητα των γραφείων με τη λήξη του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας. Οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων στην καθαριότητα των εσωτερικών κτιρίων είναι απολύτως δικαιολογημένες όπως και των συναδέλφων στα γραφεία 

Η συζήτηση έληξε με το Δήμαρχο να ενημερώνει ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα όπως τα εκθέσαμε αλλά δυστυχώς οι πεπερασμένοι πόροι του Δήμου και η απαγόρευση προσλήψεων δεν του επιτρέπουν να κάνει κάτι άλλο. 

Συνάδελφοι, 

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση υπόσχεται «προσλήψεις με το τσουβάλι» και η δημοτική αρχή δεν αρθρώνει λόγο, όταν έρχεται να συζητήσει με τους εργαζόμενους τότε μιλά για απαγόρευση προσλήψεων. Την ίδια ώρα που δαπανώνται εκατομμύρια για την τουριστική προβολή του δήμου, δεν περισσεύουν χρήματα ούτε καν για προσλήψεις συμβασιούχων ώστε να εμφανίζεται η πόλη, στοιχειωδώς καθαρή στους τουρίστες. 

Την ώρα που περισσεύουν χρήματα για να προσλαμβάνονται τεχνικοί σύμβουλοι χωρίς καν διαγωνιστικές διαδικασίες τα ταμεία του Δήμου δεν έχουν χρήματα για επιχορήγηση των νομικών προσώπων.  

Το επιχείρημα της καταψήφισης του Οργανογράμματος του Δήμου που δεν επιτρέπει να γίνουν προσλήψεις καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείται ως απάντηση στους εργαζόμενους. Γνωρίζουμε πολύ καλά για παράδειγμα ότι η θέση του συναδέλφου που μάζευε τα κομμένα κλαδιά (και όλων των συναδέλφων που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία χρόνια) δεν κενώθηκε εξαιτίας της καταψήφισης του ΟΕΥ. Η δημοτική αρχή ήξερε ότι ο συνάδελφός μας θα συνταξιοδοτούνταν και επέλεξε να μην ζητήσει νέο διορισμό της συγκεκριμένης ειδικότητας ώστε κάποιος εργολάβος να… « συμπληρώσει το κενό». 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για χρηματοδότηση των δομών και των υπηρεσιών μας, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων μας."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]