Η 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδοδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών έρχεται σήμερα στα Ιωάννινα

 


Στις 28 Ιουλίου, από την Αθήνα, από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), ξεκίνησε το ταξίδι της η φλόγα της 21ης Λαμπαδηδρομίας για να καταλήξει στις 20 Οκτωβρίου στην Καστοριά, όπου θα πραγματοποιηθεί η 33η Αμφικτιονία των Εθελοντών Αιμοδοτών. 

     Επί τρεις μήνες περίπου όλη την Ελλάδα ζει και αναπνέει στο ρυθμό της εθελοντικής αιμοδοσίας. Σε κάθε γωνιά της χώρας μας πραγματοποιούνται από τους συλλόγους και τους φορείς της εθελοντικής αιμοδοσίας, πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, νέων, καλλιτεχνών, αθλητών και πλήθους κόσμου. 

    Η Λαμπαδηδρομία είναι μια εκστρατεία των εθελοντών αιμοδοτών σ' όλη τη χώρα να μεταφέρουν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό, να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν τον κόσμο, κάνοντάς τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και κήρυκες της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. 

          Στόχος να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. 

     Στην προσπάθειά μας αυτή επιδιώκουμε τη συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, της Υγείας, του Πολιτισμού, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων με τους Φορείς θαλασσαιμικών, αιμορροφιλικών, νεφροπαθών, με κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με τις μεταμοσχεύσεις καθώς και με φορείς που εκπροσωπούν άτομα με ειδικές ανάγκες. 

     Οι Σύλλογοι και οι Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας των Ιωαννίνων, σε συνεργασία και με άλλους φορείς που σχετίζονται με την εθελοντική αιμοδοσία, συμμετέχουμε φέτος για 21η συνεχή χρονιά στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία.

     Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο ΑΙΓΛΗ απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο, σήμερα  Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου. Εκεί θα μεταφερθεί η φλόγα από τους λαμπαδηδρόμους.

     Οι λαμπαδηδρόμοι θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα στις 6.30 το απόγευμα από την πλατεία Μαβίλη, στο Μώλο και από την οδό Δομπόλη,  στο παλιό Πανεπιστήμιο με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης

     Στις 7 μμ θα φτάσουν  στο πάρκο ΑΙΓΛΗ όπου θα ανάψουν το βωμό και θα γίνουν σύντομοι χαιρετισμοί.

     Στο χώρο του πάρκου ΑΙΓΛΗ, όπου θα καταλήξει η λαμπαδηδρομία, θα πραγματοποιείται από τις 4.30 μμ μέχρι τις 8 μμ ανοιχτή αιμοληψία. 


Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε


Όλους τους συμπολίτες και κυρίως τους νέους να προσφέρουν αίμα και να πάρουν ενεργά μέρος στην 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, μεταφέροντας σ’ όλους το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος.   

Μπλουζάκια και δάδες θα παραλαμβάνουν από τα σημεία εκκίνησης ή στο πάρκο ΑΙΓΛΗ.




     Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων η 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία διοργανώνεται από τους Συλλόγους και τους Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ιωαννίνων με συμμετοχή του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, των PAGURISTAS, του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, του ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΕΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, των ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗΣ και άλλων. Μαζί μας έχουμε την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών, την Ελληνική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]