Ιωάννινα:2ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου -Σεμινάρια Κινηματογράφου για μικρά παιδιά

 


Από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΗΣ" διοργανώνει στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δημ. Χατζής" στα Ιωάννινα το  2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, σε συνεργασία με τον γαστροτουριστικό φορέα Food & Paths και τον Δήμο Ιωαννιτών, υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για τους μικρούς μας φίλους ένα σεμινάριο γνωριμίας με τη «γλώσσα» του κινηματογράφου και με τις με τις βασικές καλλιτεχνικές ειδικότητες του κινηματογραφικού συνεργείου.

Η εκπαιδευτική προσέγγιση μέσω της κινηματογραφικής τέχνης αποτελεί μια πρόκληση για τους συμμετέχοντες με μεγαλύτερη ανταμοιβή την επίτευξη της μάθησης σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία.

Η διαδικασία θα βοηθήσει τα παιδιά να βιώσουν την εμπειρία της ολοκλήρωσης ενός μικρού κινηματογραφικού έργου, και να οσμιστούν τους βασικούς κανόνες της συγγραφής σεναρίου, φωτογραφίας, μοντάζ καθώς επίσης και να εμβαθύνουν στην έβδομη τέχνη, τον κινηματογράφο, επιτρέποντας τους να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, την εκφραστικότητα τους, τη δημιουργικότητα τους, την καλλιτεχνική τους αισθητική όπως επίσης και την ικανότητα συνεργασίας.

Ακολουθεί το γύρισμα μιας μικρής ταινίας από τους μαθητές, οι οποίοι θα αναλάβουν τους απαραίτητους ρόλους για την διεξαγωγή της.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών μας δραστηριοτήτων, οι μαθητές έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τη μαγεία του κινηματογράφου, εμπνέονται από τα ισχυρά συναισθήματα που προκύπτουν από αυτή την εμπειρία και τελικά δημιουργούν το δικό τους καλλιτεχνικό έργο στα πρότυπα μιας επαγγελματικής ταινίας.

Η δράση απευθύνεται σε ομάδα 10- 12 παιδιών α’ έως γ’ γυμνασίου και η διάρκεια του είναι συνολικά 2,5 ώρες.

Σκηνοθέτιδες-εκπαιδεύτριες: Χρύσα Ψωμαδέλλη, Θεοδώρα Μπασάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]