[Ελλάδα]Λάρισα:Εργοδότης απαιτεί από τους εργαζόμενους να πάνε για δουλειά ακόμη και με μπουλντόζα - Εγκλωβισμένοι και στη ΒΙΠΕ

 


Εργοδοσία στον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών στη Λάρισα «εκβιάζει εργαζόμενους που μένουν στη Λάρισα να μετακινηθούν στην εργασία τους, ακόμη και με μπουλντόζα» καταγγέλλει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Γηροκομείων - Διαγνωστικών Κέντρων ν. Λάρισας.


«Στον κλάδο μας υπάρχουν πολλές δομές υγείας οι οποίες βρίσκονται στην πληγείσα περιοχή της Γιάννουλης. Παρ' όλο το απαγορευτικό που υπάρχει και δεν επιτρέπει τη μετακίνηση από το κέντρο της πόλης προς την Γιάννουλη, παρά τα πλημμυρικά φαινόμενα που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή, υπάρχει εργοδότης όπου εκβιάζει εργαζόμενους που μένουν στη Λάρισα να μετακινηθούν στην εργασία τους, ακόμη και με μπουλντόζα» τονίζει στην καταγγελία του το Σωματείο.


Απαιτεί: «Τώρα όλοι οι αρμόδιοι, κράτος και εργοδοσία, να πάρουν όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε οι κλινικές να δουλέψουν με προσωπικό ασφαλείας, οι οποίοι να μεταφέρονται με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει το μεροκάματό του. Οι πληρωμές όλων των συναδέλφων να γίνουν κανονικά και στο ακέραιο! Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε αν επεκταθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα προς τις συγκεκριμένες δομές υγείας να εκκενωθούν χωρίς να κινδυνέψει καμία ζωή!».


Την ίδια ώρα και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών ν. Λάρισας καταγγέλλει ότι «επιχείρηση στην ΒΙΠΕ έχει εγκλωβισμένους 20 τουλάχιστον εργάτες (οι οποίοι εργάζονται συγχρόνως), χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο για το πώς θα φτάσουν οι συνάδελφοί μας στα οικεία τους πρόσωπα».


«Δεν τους ενδιαφέρουν οι ζωές μας και το δείχνουν με κάθε τρόπο! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!» τονίζει το Συνδικάτο.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]