Ιωάννινα:Τι απαντά ο Δήμος για τις πλημμύρες και τα έργα ασφαλτόστρωσης



Το απόγευμα της Κυριακής και λόγω της έντονης καταιγίδας που σημειώθηκαν καταγράφηκαν προβλήματα σε δύο σημεία της πόλης. Στην παραλίμνιο και στη Λιμνοπούλα.

Η διακοπή κυκλοφορίας ήταν ολιγόλεπτη και η παρέμβαση από την Πυροσβεστική και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΙ έγινε άμεσα.

Αυτό δεν εμπόδισε κάποιους παντογνώστες και επικριτές όσων γίνονται στην πόλη να κατασκευάσουν εικόνα καταστροφής και να την αποδώσουν στην ασφαλτόστρωση και την δήθεν κάλυψη των φρεατίων.

Πρόκειται πραγματικά για ένα ευφάνταστο σενάριο.

Από τον Δήμο Ιωαννιτών επισημαίνεται ότι τα φρεάτια στην παραλίμνιο, όπως και σε άλλα σημεία, λειτουργούν κανονικά. Το πρόβλημα οφείλεται αφενός στον μεγάλο όγκο νερού και στην κάλυψη των φρεατίων από φύλλα δέντρων που έπεσε τόσο πριν την εκδήλωση της καταιγίδας όσο και κατά την διάρκεια αυτής.

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί απαραίτητο να προχωρήσει σε μία ακόμη διευκρίνιση σχετικά με την ασφαλτόστρωση στην οδό Διονυσίου Φιλοσόφου.

Η ασφαλτόστρωση έγινε στο κεντρικό τμήμα του δρόμου για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων και την ομαλή διεξαγωγή των αθλητικών γεγονότων που είναι προγραμματισμένα για τις επόμενες μέρες. 

Για τα άλλα δύο τμήματα δεξιά και αριστερά ακολουθούν δύο νέες εργολαβίες που περιλαμβάνουν την διαμόρφωση του ενός σε ποδηλατόδρομο ενώ από την πλευρά του Κάστρου θα γίνει διαπλάτυνση του πεζοδρομίου και παρκίδες.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών θα γίνει και η τελική φάση της ασφαλτόστρωσης.

Τα έργα και οι μελέτες τους έχουν συζητηθεί και ψηφιστεί από την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ως εκ τούτου η κριτική που γίνεται από μέλη του σώματος μάλλον οφείλεται σε καθαρά προεκλογικούς λόγους. 

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να εκτελεί έργα και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών χωρίς να ακολουθεί όλους εκείνους που ήθελαν έναν δήμο σε πλήρη αδράνεια. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]