Στο «Χατζηκώστα» Ολ. Τσουμάνη, Γ. Πρέντζας και Ν. Έξαρχος

 


Στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» βρέθηκαν η Όλυ Τσουμάνη και ο Γιώργος Πρέντζας, υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων και υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου αντίστοιχα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιούν στους χώρους δουλειάς και συνοδευόμενοι από τον βουλευτή νομού Ιωαννίνων του ΚΚΕ, Νίκο Έξαρχο, συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. 

Οι υπερωρίες, οι διπλές και τριπλές βάρδιες, το έλλειμμα σε στοιχειώδη αναλώσιμα και σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό είναι παραπάνω από εμφανές και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για ασθενείς, υγειονομικούς και την δημόσια υγεία συνολικότερα τόνισαν οι εργαζόμενοι. 

Ο Γ. Πρέντζας υπογράμμισε ότι τόσο η περιφερειακή αρχή της ΝΔ, όσο και οι υπόλοιποι εκλεγμένοι σύμβουλοι των αστικών κομμάτων συμπλέουν στην προώθηση της πολιτικής της κυβέρνησης, της στρατηγικής της ΕΕ, για Υγεία - εμπόρευμα και νοσοκομεία - επιχειρήσεις. Συντάσσονται στον στόχο της ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη των ομίλων, σε βάρος των δικαιωμάτων, των αναγκών της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. 

Πρόσθετα, διευκρίνισε ότι το αίτημα της περιφερειακής αρχής της ΝΔ «να περάσουν τα νοσοκομεία στην ευθύνη της περιφέρειας Ηπείρου» είναι στην κατεύθυνση να διώξει το κεντρικό κράτος την ευθύνη του για διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και θα συνοδευτεί με την επιβολή πρόσθετων φόρων από την τοπική διοίκηση για τη χρηματοδότηση τους.


Από την πλευρά της η Όλυ Τσουμάνη κάλεσε τους υγειονομικούς απέναντι στο δίλλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και συμπυκνώνεται στο σύνθημα «τα κέρδη τους ή ζωές μας» να μην συμβιβαστούν με τη σημερινή βαρβαρότητα. «Από εδώ ακριβώς προκύπτει και το βασικό δίλημμα των εκλογών. Αν θα συνεχίζεται δηλαδή η ίδια αντιλαϊκή πολιτική με ενισχυμένες τις δυνάμεις που υπηρετούν αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης, ή θα ενισχυθεί το ΚΚΕ, οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Περιφέρεια και δήμους, που οι εργαζόμενοι και οι βιοπαλαιστές της περιοχής έχουν σταθερά δίπλα τους στον αγώνα εναντία στην υγεία εμπόρευμα» κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]