Ήπειρος ΟΛΟΝ : Μήνυμα ενότητας και ισχυρής παρουσίας στην παρουσίαση Προγράμματος και Υποψηφίων Π.Ε. Πρέβεζας



Σε μια κατάμεστη αίθουσα, την Θεοφάνειο Δημοτική Αίθουσα Τέχνης παρουσίασε τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στέφανος Ζούμπας το πρόγραμμα της παράταξης ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις» και τους υποψήφιους της Π.Ε. Πρέβεζας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά και ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Τσίμαρης.

Ο κ. Τσίμαρης αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο της αυτοδιοίκησης και πόσο φάνηκε πόσο ανάγκη υπάρχει για μια καλή, ικανή αυτοδιοίκηση μετά τα γεγονότα του τελευταίου διμήνου «με τις καταστροφές, τις αλλεπάλληλες φωτιές, τις πλημμύρες και όλα αυτά που έχουν δείξει ότι η ανυπαρξία της τοπικής αυτοδιοίκησης επιτείνει φαινόμενα που έχει παραμελήσει το επιτελικό κράτος γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτή που αφουγκράζεται και που είναι δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματά του. Είναι αυτή που ξέρει ακριβώς κάθε στιγμή τι πρέπει να προτεραιοποιηθεί, τι πρέπει να γίνει και να το διεκδικήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Παίρνοντας τον λόγο η κα Σταρακά τόνισε και εκείνη τον πολύ σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκφράζοντας την στήριξη της στον Στέφανο Ζούμπα. «Ο Στέφανος υποσχεται και θα κάνει πράξη τη μεγάλη ανατροπή και αλλαγή σε κάθε μικρό και μεγάλο τόπο, της Πρέβεζας, των Ιωαννίνων, της Θεσπρωτίας αλλά και της Άρτας. Και το πιστεύουμε αυτό.» ανέφερε μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι η ίδια ως «παιδί της αυτοδιοίκησης» γνωρίζει πολύ καλά τον τομέα αλλά και τη δύναμη που έχει το κύτταρο αυτό της κοινωνίας είτε είναι Δήμος είτε Περιφέρεια και το πόσο μεγάλη αναγκαιότητα είναι να την υπηρετούν άξιοι άνθρωποι και ικανοί όπως είναι ο Στέφανος Ζούμπας. Αναφέρθηκε, δε, και στις δραματικές καταστροφές στη Θεσσαλία, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Δεν χρειάζονται έργα βιτρίνας αλλά ο Περιφερειάχης να απαιτεί και να πιέζει τον αντίστοιχο υπουργό της εκάστοτε κυβέρνησης με τελικό στόχο τη θωράκιση ολόκληρης της Περιφέρειας» πρόσθεσε.

Ακολούθησε παρουσίαση του προγράμματος από τον Στέφανο Ζούμπα αλλά και παρουσίαση των υποψηφίων. Στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των προβλημάτων στον τομέα της υγείας στην Περιφέρεια Ηπείρου που αποτυπώνεται και στην Πρέβεζα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Ειδικό βάρος έδωσε και στην ισόρροπη ανάπτυξη που χρειάζεται η Ήπειρος, στα έργα οδοποιίας που έχουν μείνει κολλημένα εδώ και 21 χρόνια και στις προεκλογικές δεσμεύσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.


Σημαντικό μέρος του προγράμματος της παράταξης Ήπειρος ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις» αποτελεί και ο πολιτιστικός – τουριστικός τομέας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι. «Πολιτισμός και τουρισμός, δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες που χρειάζονται στοχευμένες ενέργειες και δράσεις και όχι γενικολογίες. Απαιτείται η δημιουργία σημείων ένωσης των αρχαίων προορισμών, οι σωστές συνέργειες για την προβολή του θρησκευτικου - γαστρονομικού και αθλητικού τουρισμού. Στα σχέδια μας και η δημιουργία αθλητικού κέντρου στη λίμνη Ζηρού αλλά και η χάραξη μονοπατιων και η σύνδεση αρχαίων μνημείων με αυτά τα μονοπάτια. Απαιτείται όραμα αλλά και πρόγραμμα. Σκέψεις και δράσεις. Θέληση και υλοποίηση. Σε αυτή την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει» πρόσθεσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.


Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των υποψηφίων της Π.Ε. Πρέβεζας οι οποίοι είναι οι εξής: 

ΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΖΗΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΚΑΡΑΛΗ ΜΑΡΙΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΚΟΛΕΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΚΩΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΛΙΟΛΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜ/ΜΙΚΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΧΗΤΑ ΜΑΡΙΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ - Υπ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]