Η Όλυ Τσουμάνη στα Καρδαμίτσια με κατοίκους και εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής


 Η Όλυ Τσουμάνη στα Καρδαμήτσια με κατοίκους και εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής

Μαζική σύσκεψη με κατοίκους και εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής των Καρδαμιτσίων πραγματοποίησε χθες η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Ιωαννιτών με την επικεφαλής της Όλυ Τσουμάνη να αναδεικνύει μια σειρά προβλημάτων της περιοχής και να καλεί τον κόσμο να παλέψουν από κοινού για την επίλυση των ζητημάτων που υπάρχουν ώστε με δυνατό ΚΚΕ με περισσότερους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης και με αγώνες του λαού να ανοίξει ο δρόμος ο ίδιος ο λαός να κάνει κουμάντο στον τόπο του.

Μεταξύ άλλων η Όλυ Τσουμάνη αναφέρθηκε στα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα καθώς αυτά δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, η οποία βρίσκει προτιμότερη την αποζημίωση σε περίπτωση καταστροφής παρά την υλοποίηση έργων. Απέναντι στη λογική «πάμε και όπου βγει»  τόνισε ότι η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει να πάμε αλλιώς, κόντρα στην αυτοδυναμία της εγκληματικής πολίτικης του κέρδους.

Πάνω στο υπόμνημα που δόθηκε από εκπροσώπους πολιτιστικού συλλόγου και καταγγέλει την εγκατάλειψη των γειτονιών, ανάφερε ότι τα Γιάννενα μετατρέπονται σε μία πόλη δύο ταχυτήτων, αλλού θα είναι στο 2050 και αλλού στο 1950! Υπογράμμισε την προτεραιότητα του δήμου στα έργα «βιτρίνας» στο ιστορικό κέντρο για τη στήριξη της δράσης των τουριστικών ομίλων, γιατί στόχος των αστικών αναπλάσεων δεν είναι η κάλυψη των αναγκών των κατοίκων, αλλά η στήριξη της επιχειρηματικής δράσης. Απόδειξη αποτελούν τα έξοδα για την τουριστική προβολή που έχουν αυξηθεί 110%, ενώ οι γειτονιές της πόλης έξω από κέντρο υποφέρουν από λασπωμένους δρόμους το χειμώνα και σκόνη το καλοκαίρι, χωρίς χώρους αναψυχής και αθλητισμού για τις οικογένειες και τα παιδιά τους.  

Για τα «μεγάλα» έργα που προβάλλονται στα προγράμματα των άλλων υποψηφίων και την ένταξη της πόλης σε διάφορες χρηματοδοτήσεις υπογράμμισε ότι ελάχιστα αγγίζουν τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών. Έφερε ως παράδειγμα την απουσία στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας στα παμπάλαια σχολεία της πόλης και τον ανεπαρκή αριθμός των δημοτικών ΚΔΑΠ, μόνο 5, με τα δίδακτρα να είναι όσα είναι και στα ιδιωτικά. Πρόσθετα, στάθηκε στην κακή κατάσταση του δικτύου ύδρευσης καθώς η απώλεια σε νερό φτάνει το 70% όμως δεν ιεραρχείται η αντικατάσταση του γιατί η συγκεκριμένη υποδομή δεν προσφέρει κερδοφορία. 

Για τη διεκδίκηση της κάλυψης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών η Όλυ Τσουμάνη ζήτησε την ψήφο υπέρ της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ώστε να προκύψουν εκλεγμένοι που θα παλεύουν για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, με πράξεις και όχι με λόγια, στηρίζοντας της διεκδικήσεις του λαού για μόνιμη και σταθερή δουλεία, για αυξημένη κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία, μείωση του τιμολογίου στο νερό, κατάργησης των τροφείων σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ κ.α


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]