Με ανανεωμένο δυναμικό και έμπειρους αγωνιστές το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων


Στις συνέπειες της ολομέτωπης αντιλαϊκής πολιτικής της Ε. Ε., που υφίσταται ο λαός, με ευθύνη της κυβέρνησης και των υπολοίπων αστικών κομμάτων, αλλά και των δυνάμεών τους στην τοπική διοίκηση (Περιφέρειες και δήμους), αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Λεωνίδας Λεωντάρης, κατά την παρουσίαση την Κυριακή το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Πραμάντων, του νεανικού ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που πλαισιώνουν αρκετοί έμπειροι αγωνιστές.

   Ο επικεφαλής της παράταξης, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι τεράστιες πρόσφατες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις σαρωτικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις μεγάλες πυρκαγιές στον Έβρο και άλλες περιοχές της χώρας, αποτελούν ένα ακόμη δείγμα της αντίληψης «πάμε κι όπου βγει», ως συνέχεια του σιδηροδρομικού εγκλήματος στα Τέμπη, της σφοδρής επίθεσης απέναντι σε εργατικές κατακτήσεις χρόνων, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, την ακρίβεια και την ψήφιση των σκληρών μέτρων-προαπαιτούμενων για την εκταμίευση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. «Όλα αυτά, όπως και πολλά άλλα, αποτελούν επεισόδια στο κακοπαιγμένο έργο που διασφαλίζει διαρκώς κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους και αφήνει το λαό απροστάτευτο και γυμνό…», είπε ο Λεωνίδας Λεωντάρης. 


   Επέκρινε την απερχόμενη δημοτική Αρχή Σεντελέ και τον αντιδήμαρχο Νίκο Βαϊτση, που διεκδικεί ως επικεφαλής πλέον της δημοτικής παράταξης το δημαρχιακό θώκο, ότι δεν εκπόνησαν καμία συνολική μελέτη σκοπιμότητας για τα αναγκαία και απαραίτητα τεχνικά έργα που απαιτούνται στην περιοχή, αρκέστηκαν σε έργα «βιτρίνας», άφησαν τελείως απροστάτευτα τα δάση και, αντί να διεκδικήσουν προσλήψεις προσωπικού, ζήτησαν και πήραν άμεσα από τον πρωθυπουργό να θεσμοθετήσει την εσωτερική κινητικότητα των υπαλλήλων. Στο σημείο αυτό, κάλεσε, τόσο τον κ. Βαϊτση, όσο και τον έτερο υποψήφιο για το αξίωμα του δημάρχου, Λάμπρο Τραγουδάρα να ενημερώσουν τους Τζουμερκιώτες για τη στάση που προτίθενται να κρατήσουν έναντι του αντιδραστικού και ασφυκτικού πλαισίου λειτουργίας του δήμου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (ανταποδοτικά τέλη, ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, υποστελέχωση Υπηρεσιών, ΣΔΙΤ) και, ειδικότερα, στις προωθούμενες μεθοδεύσεις για τη διαχείριση των σταθμών μεταφόρτωσης των σκουπιδιών, την άναρχη εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε κάθε ράχη βουνών και την κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών σε ποτάμια και ρέματα. 


«Και στο δήμο μας, η Λαϊκή Συσπείρωση, με τις δυνάμεις που είχε, αναγνωρίζεται ως η μόνη δύναμη που αντιπολιτεύθηκε σθεναρά και από θέσεις αρχής» και ανέδειξε με τις παρεμβάσεις της «τα σοβαρά προβλήματα», υπερασπιζόμενη τα λαϊκά συμφέροντα, τόνισε ο Λεωνίδας Λεωντάρης. Θέτοντας το πραγματικό δίλημμα, που τίθεται μπροστά στις κάλπες του Οκτωβρίου, είπε:  «Τι θέλουμε τελικά: δήμαρχο που θα είναι υπάλληλος και διεκπεραιωτής της πολιτικής του αστικού κράτους ή δήμαρχο που θα διεκδικεί και θα παλεύει για τα αυτονόητα, για ελάφρυνση των βαρών που πέφτουν στις πλάτες του λαού, για θωράκιση από τα φυσικά φαινόμενα και προστασία από τις καταστροφές;».


    Στην πολιτική συγκέντρωση συμμετείχαν εκ μέρους του συνδυασμού της  «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ηπείρου, η Δήμητρα Ηλία, ο Κώστας Νουτσόπουλος και η Ειρήνη Κωσταδήμα. 

Στο σύντομο χαιρετισμό της, η Δήμητρα Ηλία άσκησε δριμεία κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου και στις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του Σπύρου Ριζόπουλου, που στηρίζουν τις επιλογές της, λέγοντας, ανάμεσα στα άλλα, ότι «Ψήφισαν να αλλάξουν τις λάμπες και να βάλλουν led στο επαρχιακό δίκτυο…» και «την ίδια ώρα, προσπαθούν να κοροϊδέψουν το λαό, τάζοντας έργα για την τουριστική ανάπτυξη», όταν «δεν υπάρχουν δρόμοι» στα Τζουμέρκα!  

       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]