Νίκος Έξαρχος:Αδιανόητη η δήλωση Κυρίζογλου για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στη Θεσσαλία


Είναι αδιανόητη η δήλωση του Λαζάρου Κυρίζογλου, Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, να μην προχωρήσει η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στη Θεσσαλία, επειδή «δεν ζητήθηκαν και δεν μπορούν να τα διαχειριστούν προς το παρόν» οι Δήμοι. 

Αυτά λέγονται τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς νερό, φαγητό και φάρμακα στα χωριά της Καρδίτσας, στο Βόλο, στα Τρίκαλα, σε περιοχές της Λάρισας, ενώ μέχρι και σήμερα υπάρχουν περιοχές που δεν έχει φτάσει κανένας κρατικός φορέας και μόνος συμπαραστάτης των αποκλεισμένων χωριών είναι οι συγχωριανοί τους, η πολύτιμη αλληλεγγύη που εκφράζεται και οργανώνεται από αγροτικούς συλλόγους, εργατικά κέντρα κτλ.

Οι δημοτικές αρχές της Θεσσαλίας δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την πρόληψη! Δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την αντιμετώπιση των καταστροφών. Τώρα στηλώνουν τα πόδια και δηλώνουν ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε την αλληλεγγύη, τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται από τον λαό όλης της χώρας! Όταν είναι να σπρώξουν προμήθειες και εργολαβίες στους επι-χειρηματικούς ομίλους μπορούν! Ο λαός να τους στείλει στον αγύριστο.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων μπορεί, πρέπει και θα ανταποκριθεί στο στοιχειώδες καθήκον του, να οργανώσει την αλληλεγγύη και να παραδώσει τα είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες της Θεσσαλίας σε αυτούς που μπορούν. Δηλαδή σε συνεργασία με τα εργατικά σωματεία και τις άλλες λαϊκές οργανώσεις τις περιοχής. Να μην χαθεί ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]