Ήπειρος:Ευχές πολιτικών για τη νέα σχολική χρονιά!

 


Δήλωση Μερόπης Τζούφη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς



Στην τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στα σχολεία της Ακαδημίας στα Ιωάννινα, παραβρέθηκε η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Στο σύντομο χαιρετισμό της επεσήμανε: 


“Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να ζητήσω από τον υπουργό Παιδείας να μεριμνήσει σύντομα για την κάλυψη των κενών. Οι μέχρι τώρα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεν επαρκούν, όπως δεν επαρκούν και οι πόροι που αφορούν στην εκπαίδευση. Απαιτείται άμεσα αύξηση του προϋπολογισμού για την εκπαίδευση, καθώς οι επιπλέον οικονομικοί πόροι είναι κρίσιμοι για τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών, τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού και την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών ανά την Επικράτεια. 


Εύχομαι ιδιαίτερα στις μαθήτριες και στους μαθητές να έχουν υπομονή και με επιμονή να διεκδικήσουν τα όνειρά τους. Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, που επιδεικνύουν κάθε χρόνο, να καθοδηγούν τα παιδιά, σε συνθήκες δύσκολες, με ελλιπή σε πολλές περιπτώσεις μέσα. Εύχομαι σε όλο το διοικητικό και λοιπό προσωπικό της εκπαιδευτικής κοινότητας να υποστηρίξει και φέτος τον δύσκολο αγώνα μαθητών και δασκάλων. Εύχομαι, τέλος, στους γονείς και κηδεμόνες να σταθούν δίπλα στα παιδιά, με υπομονή και με υποστηρικτικό τρόπο, στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν μέσα στο σχολικό έτος.  


Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι η σκέψη μας σήμερα είναι πιο ξεχωριστά στους μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές και το υπουργείο οφείλει να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του. Να λάβει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και να προχωρήσει σε δέσμη λύσεων σε μια εποχή με επισωρευμένες κρίσεις που βαθαίνουν όλο και περισσότερο το μορφωτικό και κοινωνικό χάσμα στη σχολική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία.


Καλή χρονιά σε όλους!”





Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» κ. Νίκος Γκόντας έκανε την εξής δήλωση:

«Αγαπητά παιδιά,

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μία νέα αρχή σε ένα δημιουργικό και ενδιαφέρον ταξίδι στη γνώση, που θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον και παράλληλα θα γεμίσει το μυαλό, την ψυχή και την καρδιά σας με όμορφες εικόνες και εμπειρίες.

Η πόλη των Ιωαννίνων ήταν πάντα «Πρώτη στα γρόσια και τα γράμματα» και είναι γεγονός ότι ακόμη και σήμερα το επίπεδο της εκπαίδευσης στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα παραμένει υψηλό. Προσπαθήστε να «εκμεταλλευτείτε» κάθε δυνατότητα που σας δίνετε ώστε να αποκτήσετε στέρεες βάσεις για την πορεία της ζωής σας. Η παιδεία είναι το πιο ουσιαστικό εφόδιο και είναι αυτό που θα πρέπει να αναζητάτε συνεχώς γιατί η γνώση δεν τελειώνει ποτέ…

Εύχομαι αυτή η σχολική χρονιά να κυλήσει ήρεμα και δημιουργικά για όλους τους μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και τους γονείς που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη. Οι προκλήσεις που ανοίγονται είναι πολλές, ιδιαίτερα στον αιώνα την ψηφιακής επανάστασης και μόνο η γνώση και η καλή προετοιμασία μπορούν να αποτελέσουν αποτελεσματικά βέλη στην φαρέτρα της νέας γενιάς.

Μεγάλη είναι και η ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ο Δήμος οφείλει να είναι ο καλύτερος αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο που επιτελούν τα παιδιά, ώστε να αναγνωρίζουν το σχολείο ως ασφαλές λιμάνι αλλά και φάρο που θα φωτίσει το δρόμο τους…

Αγαπητοί γονείς,

Τα παιδιά αποτελούν για την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» το πιο ζωογόνο κομμάτι αυτής της κοινωνίας και είναι κεντρικός άξονας σε κάθε μας δράση και πρόταση. 

Οι μαθητές δικαιούνται να διδάσκονται σε ασφαλή κτίρια, υπό συνθήκες που δεν θα διακόπτουν την κανονικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, συμμετέχοντας παράλληλα σε εκπαιδευτικά προγράμματα μέσω της προώθησης της συνέργειας σχολείων, γονέων και Δήμων, για την υλοποίησης σχετικών σχεδίων δράσεων.

Σύγχρονη εκπαίδευση σημαίνει προσβάσιμη ψηφιακή εκπαίδευση και ασφάλεια και αυτά οφείλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας. 

Καλή και παραγωγική σχολική χρονιά!


Νίκος Γκόντας,

Υποψήφιος Δήμαρχος

«Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»






Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς ο Συνδυασμός μας "Μαζί για τον Πολίτη" εύχεται καλή χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και γονείς! Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και ευχή μας είναι όλοι και κυρίως οι μαθητές μας να εκπληρώσουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις γνώσεις που παίρνουν απο το σχολείο. 

Σε δήλωσή του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ζηρού και επικεφαλής του Συνδυασμού μας Γιώργος Ζυγούρης αναφέρει: "Το πρώτο κουδούνι είναι πάντα μια νέα αρχή για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Είναι, παράλληλα, μια υπενθύμιση ιδιαίτερα προς εμάς τους αυτοδιοικητικούς οτι πρέπει να στεκόμαστε δίπλα στις ανάγκες των σχολικών συγκροτημάτων και να επιλύουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται, ώστε να το έργο των εκπαιδευτικών και μαθητών να γίνεται απρόσκοπτα. Εύχομαι σε όλους και όλες καλή σχολική χρονιά!"



ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις»

Εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές «Καλή σχολική χρονιά με υγεία, χαρά και πρόοδο.» Η παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις» θεωρεί υποχρέωση όλων μας την κάλυψη των αναγκών κάθε σχολικής μονάδας για την εύρυθμη λειτουργία και των αναγκών των παιδιών. Η σκέψη μας, σήμερα πρώτα απ’ όλα στα παιδιά της Θεσσαλίας για τα οποία σήμερα δε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Ευχόμαστε γρήγορα να μπουν κι αυτά στις τάξεις τους.
Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους!
Στέφανος Ζούμπας


Μήνυμα του υποψηφίου Δημάρχου Πάργας Αχιλλέα Γκούμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο επικεφαλής του συνδυασμού “Βήμα στο αύριο” και Υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας, Αχιλλέας Γκούμας, ανέφερε:

“Στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες, εύχομαι ολόψυχα η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά, να είναι γόνιμη,  δημιουργική, με αισιοδοξία, πρόοδο και υγεία. 
Ένα υπέροχο ταξίδι εξερεύνησης και γνώσης ξεκινά σήμερα για τα μικρά παιδιά που πέρασαν για πρώτη φορά τις πόρτες των σχολείων του Δήμου Πάργας, αλλά και για τα παιδιά που επέστρεψαν στα θρανία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. 
Ως επικεφαλης του συνδυασμού “Βήμα στο αύριο” για τον Δήμο Πάργας, δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ενισχύσουμε και να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για όλους όσους συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. 
Καλή σχολική χρονιά”



Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά -ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 

Ευχόμαστε η νέα σχολική χρονιά να είναι  δημιουργική  και καλή  . Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο κουδούνι του σχολικού έτους να κυλήσουν όλα ομαλά με επιτυχίες για όλα τα παιδιά .



Ευχές για καλή σχολική χρονιά
Ευχές για μια καλή και αποδοτική σχολική χρονιά, απεύθυνε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, κατά την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού.
Ο κ. Μπέγκας βρέθηκε στα σχολεία της Ακαδημίας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές αλλά και τους γονείς τους. 
 «Η παιδεία και οι υποδομές που την αφορούν πρέπει να είναι η μεγαλύτερη επένδυση για μια χώρα, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Μέσω της παιδείας αναδύονται τα πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης. Οι νέες γενιές είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και εμείς οφείλουμε να τους δώσουμε όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε. Τα παιδιά μας πρέπει να αγωνίζονται, να ονειρεύονται, να θέτουν στόχους, να τολμούν. Στους καιρούς που ζούμε δύο βασικά στοιχεία που πρέπει να αναδείξουμε μέσω της παιδείας είναι η αλληλεγγύη και η περιβαλλοντική ευαισθησία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας, ενώ πρόσθεσε πως «όλοι μαζί, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να συντηρήσουμε μία ποιότητα στα σχολικά κτίρια, την ποιότητα του δημόσιου χώρου που εν τέλει είναι η ποιότητα της ζωής μας, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης».
Παράλληλα, σημείωσε ότι η οργανωμένη Πολιτεία και κατ’ επέκταση ο δήμος Ιωαννιτών οφείλει σε αυτή τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά, να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευθύνη τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν.
«Η παράταξή μας, μέσα και από την σημερινή συμβολική παρουσία των μελών της στον αγιασμό των σχολείων, δηλώνει παρούσα από τον θεσμικό της ρόλο σε οτιδήποτε χρειαστεί η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως έπραξε άλλωστε και όλα τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο κ. Μπέγκας.
Κατέληξε δε κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στη δοκιμασία που περνά η Θεσσαλία, τονίζοντας ότι πρέπει όλοι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.





Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Π.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  απευθύνει  θερμό και ενθαρρυντικό χαιρετισμό σε όλους τους μαθητές, τους καθηγητές και εργαζόμενους στον τομέα της  παιδείας του νομού μας καθώς επιστρέφουν στα σχολεία για την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.
Αυτή η μέρα είναι μια σημαντική στιγμή για όλους εσάς τους μαθητές  και σας ευχόμαστε  μια υπέροχη σχολική χρονιά γεμάτη μάθηση, ανακαλύψεις και επιτυχίες.
Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η διασφάλιση  ότι όλοι εσείς, οι μαθητές, θα έχετε τη δυνατότητα να αναπτύξετε το δυναμικό σας, να αποκτήσετε νέες γνώσεις και δεξιότητες, και να επιτύχετε τους στόχους σας. Είστε το μέλλον μας, και πιστεύουμε ότι μπορείτε να κάνετε και να πετύχετε πολλά.
Καθώς επιστρέφετε στις αίθουσες μαθημάτων, θυμηθείτε πάντα να αγαπάτε τη γνώση και να σέβεστε τους συμμαθητές σας. Η εκπαίδευση είναι η κλειδαριά προς την επιτυχία, και η αλληλεγγύη και η συνεργασία είναι τα θεμέλια της κοινωνίας μας.
Ωστόσο, δυστυχώς σήμερα ,στην περιοχή της Θεσσαλίας, αντιμετωπίζουμε τις σοβαρές συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών που πλήττουν την περιοχή με πολλούς από τους μαθητές να μη προσέλθουν στον καθιερωμένο αγιασμό.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας  συμπάθεια και αλληλεγγύη προς τους πληγέντες και τις οικογένειες που έχουν πληγεί από αυτές τις φυσικές καταστροφές καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων. Είναι καθήκον μας να σταθούμε δίπλα τους και να προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Τέλος ως ΠΑΣΟΚ δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την  αύξηση των εκπαιδευτικών πόρων, την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, την  ασφάλεια και υγεία, τα δικαιώματα των μαθητών καθώς και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη. 
Ευχόμαστε μια υγιή, ασφαλή και δημιουργική  σχολική χρονιά σε όλους.




Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Αντώνης Μπέζας,με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι ολόψυχα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές, καθώς και στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στις σχολικές μας μονάδες, χαρούμενη και δημιουργική χρονιά, με πρόοδο και επιτυχίες. Επίσης, στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας εύχομαι να έχουν δύναμη και αντοχές να υποστηρίζουν τα παιδιά τους, στη μόρφωση και στην προσωπική τους εξέλιξη.
-Η κρατική επιδότηση δυστυχώς δεν επαρκεί  και γι’ αυτό και θα διεκδικήσουμε επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών   των σχολικών μας  μονάδων, αφού κριτήριό μας θα είναι  η εύρυθμη λειτουργία τους και όχι οι προσωπικές συμπάθειες με την εκάστοτε  Δημοτική Αρχή.
-Βασικός στόχος μας θα  είναι η ένταξη όλων των μελετών ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων, προκειμένου να μειωθούν σημαντικά οι δαπάνες θέρμανσης και κατανάλωσης ενέργειας και οι μαθητές με το εκπαιδευτικό προσωπικό να απολαμβάνουν το δώρο της μάθησης σε ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον.
-Επίσης, θα εργαστούμε για να υλοποιηθούν  πρόσθετες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες των σχολικών μονάδων, ώστε κάθε σχολείο του Δήμου μας, από το μεγαλύτερο ως το πιο μικρό, να ανταποκρίνεται σε διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα.
-Τα δεδομένα στην περιοχή μας έχουν αλλάξει σημαντικά. Η συγκέντρωση πληθυσμού και μεγάλου αριθμού μαθητών στην Ηγουμενίτσα  δημιουργεί την ανάγκη  κατασκευής νέων σχολικών μονάδων  για να υπάρξει καλύτερη κατανομή των μαθητών, οι χώροι να προσφέρονται για τις σύγχρονες ψηφιακές διαδικασίες και να δημιουργηθούν ιδανικότερες παιδαγωγικές  συνθήκες.
-Σήμερα, αλλά και στο εγγύς μέλλον, η προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, οι διαδραστικοί πίνακες και τα οργανωμένα σύγχρονα εργαστήρια υπολογιστών και φυσικών επιστημών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διδασκαλία. Στους άμεσους στόχους μας, θα  είναι τέλος  η υποστήριξη όλων των σχολείων στην απόκτηση των παραπάνω ψηφιακών και επιστημονικών αγαθών και η επέκταση του δικτύου Wi-Fi σε κάθε γωνιά του Δήμου ώστε ο κάθε μαθητής να έχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι υποψήφιοι του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ», θεωρούμε ότι η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο είναι η Παιδεία και για το λόγο αυτό  θα της δώσουμε την προτεραιότητα που της αξίζει και θα  στηρίξουμε ουσιαστικά μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]