Ιωάννινα:Mια μεγάλη, ξεχασμένη πλατεία...

 


Η πλατεία Χατζή στους Αμπελόκηπους είναι η μεγαλύτερη πλατεία του Δήμου Iωαννιτών με έκταση κοντά στα δώδεκα στρέμματα. Παρατηρώντας την νομίζει κανείς ότι βρίσκεται στον προηγούμενο αιώνα. Και ενώ για την κεντρική πλατεία θα δοθούν κάποια εκατομμύρια ευρώ για μια αμφιλεγόμενη ανάπλαση, στους Αμπελόκηπους θα συνεχίσουν να κλωτσούν χαλίκι και χώμα. Και θα το κάνουν  για πολύ καιρό ακόμη, όπως φαίνεται. 





Εκτός αυτού η πλατεία μοιάζει αφημένη στη μοίρα της, οι ξεχειλισμένοι κάδοι από την Παρασκευή θα καθαριστούν καλή Δευτέρα. Τα πεζοδρόμια προς τη Λ. Γράμμου είναι ανύπαρκτα ενώ αρκετά οικόπεδα έχουν γίνει μικρές χωματερές που εννοείται δεν καθαρίζονται ούτε χόρτα κόβονται.        





Τρείς Δημοτικές Αρχές πέρασαν τα τελευταία 12-13 χρόνια και η πλατεία είναι ακόμη σε πρωτόγονο στάδιο. Βλέπετε, στην πόλη μας αν κάτι δεν απαξιωθεί μέχρι… αηδίας δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Έτσι, οτιδήποτε γίνει μετά θα φαντάζει... άλμα στο μέλλον!  (βλ. Κεντρική πλατεία, Λιθαρίτσια, Λαϊκή Αγ. Μαρίνας, Γιαννιώτικο Σαλόνι κτλ.). 





Όπου και να ψάξει κανείς στη χώρα σίγουρα δεν θα βρει κάτι παρόμοιο, όπως δεν θα βρει και έναν χώρο σαν το Γιαννιώτικο Σαλόνι στο χάλι που βρίσκεται πάνω από δεκαπέντε χρόνια τώρα...








Άραγε, κάτι δεν πάει καλά στο τοπικό μας «βασίλειο», οι άρχοντες του οποίου πρέπει να πιστεύουν ότι οι δημότες τους συνεχίζουν να τρώνε κουτόχορτο... 




Για του λόγου το αληθές:






Σκεπτόμενοι πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]