Ημερίδα παρουσίασης ελληνικής συμμετοχής στη 18η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής La Biennale di Venezia / Ιωάννινα, 25 Οκτωβρίου



. Ιωάννινα, 25 Οκτωβρίου


  Ημερίδα παρουσίασης της ελληνικής συμμετοχής «Υδάτινα Σώματα» στη 18η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής La Biennale di Venezia πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής» στα Ιωάννινα. Την πρόσκληση απευθύνουν ο Εθνικός Επίτροπος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος και οι επιμελητές του έργου, πανεπιστημιακοί Καθηγητές κ.κ. Κωστής Πανηγύρης και Ανδρέας Νικολοβγένης. Η ημερίδα συνδιοργανώνεται με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το ΤΕΕ Τμήμα Ηπείρου.

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ημερίδα θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς των κ.κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, Δημάρχου Ιωαννιτών και Μιχάλη Πλιάκου, Δημάρχου Ζίτσας, του κ.  Ιωάννη Τσίγκρου, Προέδρου του ΤΕΕ Τμήματος Ηπείρου, του κ. Βασίλη Δημακόπουλου, Καθηγητή, Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και του κ. Νίκου Πατσαβού, Αναπλ. Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 Τα «Υδάτινα Σώματα» θα παρουσιάσουν οι επιμελητές του έργου, κ.κ. Κωστής Πανηγύρης, Αρχιτέκτων, Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Ανδρέας Νικολοβγένης, Αρχιτέκτων, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου. Ακολούθως και με θέμα «Οι Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί του Συγκροτήματος Αχελώου» θα μιλήσει ο κ. Γεώργιος Ι. Λάππας, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, Διευθυντής Υδροηλεκτρικών Σταθμών Συγκροτήματος Αχελώου. Στη συνέχεια, ο συνεργάτης της ελληνικής συμμετοχής, φωτογράφος κ. Ηλίας Κοσίντας θα παρουσιάσει φωτογραφίες από το οδοιπορικό σε υδάτινα σώματα ανά την επικράτεια, καθώς και φωτογραφίες από την έκθεση στη Βενετία με έμφαση στο νερό. Αμέσως μετά, θα γίνει η παρουσίαση της πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης της ελληνικής συμμετοχής, με συνθέτη τον κ. Δημήτρη Καραγεώργο, η οποία ακούγεται αδιάλειπτα στο ελληνικό περίπτερο μέσω εγκατάστασης αισθητήρων που συνεπιμελήθηκαν με τον κ. Φίλιππο Θεοχαρίδη, διδάσκοντα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

 Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με κέρασμα κρασιού από την αμπελουργική ζώνη Ζίτσας, ευγενική προσφορά των οινοποιείων zoinos και Κήτας και σνακ που ετοιμάζει η καντίνα foofoo.

 Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη, Καθηγήτρια του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]