Δρόμος της Νίκης /ΚΑΛΠΑΚΙΑ:Δρομείς όλων των ηλικιών ......απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες του '40! Οι επιδόσεις των δρομέων [φωτό]

                                                                            Αγώνας 9  χλμ Κυριακή  22 Οκτωβρίου 
 Οι Γιαννιώτες τελικά αγαπούν το  τρέξιμο και για μία ακόμα χρονιά ο Δρόμος της Νίκης που διοργάνωσε ο Δήμος Πωγωνίου στέφθηκε με   μεγάλη επιτυχία!

Υπενθυμίζεται  ότι η εν λόγω εκδήλωση έχει ξεχωριστή σημασία αφού διοργανώνεται στα  πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ» και  αποτίει  φόρο τιμής στους ήρωες του Έπους του ’40 που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα.

Φέτος διεξήχθη σε 2 ημέρες το Σάββατο και χθες και περιελάμβανε 4 διαδρομές. Ο αγώνας, εκτός από την κεντρική διαδρομή των 21χλμ, πλαισιώθηκε  και από μία διαδρομή 9χλμ.,  από παιδικό αγώνα 1000μ. που και πέρυσι έτυχε μεγάλης αποδοχής καθώς και από αγώνα δρόμου Vertical 4,2 χλμ., που πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά.

Δρομείς όλων των ηλικιών έδωσαν το "παρών"  ενώ  τα αναμνηστικά μετάλλια που δόθηκαν  στους συμμετέχοντες του 4ου - 5ου και 6ου Δρόμου της Νίκης, σχηματίζουν  την πιο ιστορική λέξη που φώναξε η Πατρίδα μας, το "ΟΧΙ"!




Ο Δήμαρχος Πωγωνίου  κ. Κων/νος Καψάλης συνεχάρη τους νικητές των διαδρομών κι ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντας, κάνοντας αναφορά στην ιστορική βαρύτητα της διοργάνωσης: «Σήμερα τιμούμε τους ήρωες του έπους του ’40 και μέσα από τον «4ο Δρόμο της Νίκης» τους στέλνουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη θυσία τους. Είναι ένας αγώνας μνήμης με μεγάλο ιστορικό βάρος» υπογράμμισε μεταξύ άλλων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παιδιά και δρομείς παρέλαβαν το συμβολικό μετάλλιο με το γράμμα "Ο" που περικλείει την φιγούρα του Έλληνα Μαχητή του '40. Το 2024 θα δοθεί στους συμμετέχοντες το γράμμα «Χ» ενώ το «ΟΧΙ» θα ολοκληρωθεί στον «6ο Δρόμο της Νίκης» το 2025 όταν οι αθλητές θα παραλάβουν το γράμμα «Ι».  

Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί όλους όσοι συνέδραμαν στη διεξαγωγή του «4ου Δρόμου της Νίκης» και συγκεκριμένα ευχαριστεί τόσο τους εθελοντές όσο και τους χορηγούς: Βίκος Α.Ε. και Συρράκο – Οικογένεια Τέφα.


Στην αγωνιστική πλευρά του αγώνα διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους οι παρακάτω :

21 Οκτωβρίου 2023


Vertical 4,2 χλμ

Γενική Κατάταξη Ανδρών 

1ος Μιχάλης Ράρρας

2ος Ηλίας Νάτσιας 

3ος Συρμακέσης Χρήστος 


Γενική Κατάταξη Γυναικών

1η Χριστογεώργου Κωνσταντίνα

2η Βλαχοπούλου Έφη

3η Ντέλα Δήμητρα 





22 Οκτωβρίου 2023


9χλμ

Γενική Κατάταξη Ανδρών 

1ος Λώλης Πέτρος

2ος Λογοθέτης Νικόλαος

3ος Νάτσιας Ηλίας


Γενική Κατάταξη Γυναικών 

1η Παπαχρήστου Ιωάννα

2η Ζώη Θάλεια

3η Κατσιώρα Αλεξία


21χλμ

Γενική Κατάταξη Ανδρών 

1ος Κρανάς Αλέξανδρος 

2ος Σταλίκας Ιωάννης

3ος Ράγιας Κώστας


Γενική Κατάταξη Γυναικών 

1η Λιούτα Λαμπρινή

2η Πάνου Χρύσα

3η Γκόγκου Άσπα


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]