ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ...ΤΕΜΠΗ

Ηγουμενίτσα:Πρόσκρουση σκάφους σε βράχο στο Δρέπανο


 Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για προσάραξη Ι/Φ-ΚΑΤ σκάφους ελληνικής σημαίας, λόγω πρόσκρουσης σε βράχο πλησίον του κυματοθραύστη στη θαλάσσια περιοχή “Δρέπανο” εντός του όρμου Ηγουμενίτσας, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.


Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή αναχώρησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και καταδυτικό συνεργείο, προς παροχή συνδρομής.


Αποτέλεσμα της προσάραξης ήταν η πρόκληση ρήγματος στην αριστερή πλευρά των υφάλων του ιστιοφόρου και η εισροή υδάτων, όπου με τη συνδρομή του καταδυτικού συνεργείου πραγματοποιήθηκε απάντληση του συνόλου των υδάτων και στεγανοποίηση του ρήγματος.


Το Ι/Φ-ΚΑΤ σκάφος παραμένει προσαραγμένο εν αναμονή εργασιών αποκόλλησης χωρίς να υπάρχει κίνδυνος βύθισης του, με επιβαίνοντα τον κυβερνήτη του ενώ οι υπόλοιποι έξι (06) αλλοδαποί επιβαίνοντες αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια με έτερο σκάφος.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]