ΛΑ.ΣΥ :Επίσκεψη στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και στην Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης




 Την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφτηκε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτελούμενο από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου Γιώργο Πρέντζα, την υποψήφια Δήμαρχο Ιωαννίνων Ολυ Τσουμάνη και πλειάδα υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων .

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Πρέντζας επεσήμανε την απαράδεκτη κατάσταση της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά με συμβασιούχους προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Στους εργαζόμενους δεν έχουν αποδοθεί μέσα ατομικής προστασίας παρά το γεγονός ότι καλούνται να εργαστούν σε επικίνδυνες εργασίες. Ο χώρος των τολ που στεγάζονται είναι τουλάχιστον επικίνδυνος για τους εργαζόμενους και όπως είναι ήδη γνωστό κανένα νέο μηχάνημα δεν έχει αγοραστεί εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. 

Ο Γ. Πρέντζας περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, είδε τα παροπλισμένα μηχανήματα και έκανε την εξής δηλώση : «Όσο τους επιτρέπουμε να βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας, οι υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας, τα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης θα χάνονται ανάμεσα στην Περιφέρεια και τα Υπουργεία όπως γίνεται με τα αντιπλημμυρικά της Άρτας, για να θάβονται τελικά μαζί με τις περιουσίες του λαού κάτω απ τη λάσπη» 

Στη συνέχεια συνομίλησε με τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου. Όπως και στην επίσκεψη στον ΟΦΥΠΕΚΑ διαπίστωσε «μια παροπλισμένη υπηρεσία με έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, στην οποία οι γεωτεχνικοί βρίσκονται μακριά από τους αγρότες ώστε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά οι αγρότες να εγκαταλείψουν τη γη και τα ζώα προς όφελος των λίγων επιχειρηματιών αγροτών. Οι εκλογές της 8ης Οκτώβρη είναι η ευκαιρία του λαού να δυναμώσουν στην Περιφέρεια Ηπείρου και στους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας, Δωδώνης, Πωγωνίου, Κόνιτσας και Βορ.Τζουμέρκων εκείνες τις φωνές που  απαιτούν οι ζωές μας να μπουν πάνω από τα κέρδη τους, να πέσει άκυρο-λευκό στους Δήμους Ζαγορίου και Μετσόβου» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]