Το ΠΑΣΟΚ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ηγουμενίτσα και τα Ιωάννινα


 Για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ηγουμενίτσα και τα Ιωάννινα, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

“Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας θύμα της ιδεολογικής εμμονής του κ. Μητσοτάκη για πλήρη και άνευ όρων ιδιωτικοποίηση των λιμένων της χώρας.”

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηγουμενίτσα με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Ηγουμενίτσας, καταδεικνύει την εμμονή του στην ιδιωτικοποίηση των λιμένων της χώρας χωρίς σχέδιο, με πλήρη παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στα ιδιωτικά συμφέροντα, χωρίς προϋποθέσεις εποπτείας και δημοσίου ελέγχου.

Η πώληση του 67% των μετοχών του κερδοφόρου ΟΛΗΓ στον ιταλικό όμιλο Grimaldi, έναντι του ευτελούς τιμήματος των 84,17 εκατ. ευρώ, χωρίς εποπτεία από την ελληνική πολιτεία και με πλήρη παραχώρηση των αρμοδιοτήτων στον ιδιώτη, είναι αν μη τι άλλο προκλητική.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, παραμένει διαχρονικά σταθερό υπέρ των παραχωρήσεων παροχής υπηρεσιών και της επιχειρηματικότητας στα λιμάνια, παράλληλα όμως με άσκηση δημοσίου ουσιαστικού ελέγχου διοίκησης, σύμφωνα με το επιτυχημένο ευρωπαϊκό μοντέλο.

Οι επιλογές της κυβέρνησης στο θέμα της μεταρρύθμισης της λειτουργίας των λιμένων, είναι εντελώς αντίθετες με το ευρωπαϊκό μοντέλο, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να το αντιγράψει και να το προσαρμόσει στα ελληνικά δεδομένα.

Αντιθέτως, εκτός του ότι παρερμηνεύει την ουσία της σύμπραξης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που μπορεί να δώσει οφέλη, αρνείται να αναγνωρίσει και τα λάθη της, όπως τα αδιέξοδα που διαπιστώθηκαν στην αντίστοιχη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, αλλά και η καθυστέρηση των υποχρεωτικών επενδύσεων στους ιδιωτικοποιημένους λιμένες Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Όσο αφορά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στα Ιωάννινα, για άλλη μια φορά η συζήτηση για την ανάπτυξη της Ηπείρου περιορίστηκε σε χρησμούς και επετείους. Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι δεν έλαβε το πρόσφατο μήνυμα της ελληνικής κοινωνίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές και «ξύνεται στην κλίτσα του τσοπάνη».

Περιμένουμε να δούμε τον κ. Μητσοτάκη να εγκαινιάζει έργα σημαντικά για την Ήπειρο, που τα έχει υποσχεθεί και τα αγνοεί, όπως η σιδηροδρομική Εγνατία, το εμπορευματικό κέντρο της Θεσπρωτίας, ο Περιφερειακός άξονας της Ηγουμενίτσας που θα τη συνέδεε με την Αλβανία και ο οδικός άξονας Πεδινή-Κακαβιά με σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Είμαστε όμως αντίθετοι στην τακτική του κου Μητσοτάκη να μοιράζει καθρεφτάκια, επικοινωνώντας το ελάχιστο για να ξεχνάμε το μείζον. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]