Μέλος της διακεκριμένης οργάνωσης Europa Postra η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου

 




Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΗΣ" έχει επιλεγεί για να γίνει μέλος της διακεκριμένης οργάνωσης "Europa Nostra". Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσής της Λέσχης στη διατήρηση του διατροφικού πολιτισμού και της γαστρονομίας της περιοχής της Ηπείρου, καθώς και της προσφοράς της στην ευρύτερη ευρωπαϊκή γαστρονομική κουλτούρα.


Η Europa Nostra είναι μια από τις πλέον αξιόλογες ευρωπαϊκές οργανώσεις που ασχολείται με την προστασία και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη. Η οργάνωση δραστηριοποιείται ευρέως σε θέματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό, την τέχνη, την ιστορία και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.


Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΗΣ" δραστηριοποιείται εδώ και 16 χρόνια στην περιοχή της Ηπείρου, αφιερώνοντας ενθουσιασμό και πάθος στη διατήρηση της τοπικής γαστρονομίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Με εκδηλώσεις, γαστρονομικά φεστιβάλ και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Λέσχη έχει αναδείξει την πλούσια παράδοση και τον πολιτισμό της Ηπείρου στην πρώτη γραμμή.



Με αφορμή της ένταξη της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου στην Europa Nostra, ο Πρόεδρός της κος Θοδωρής Αλεξίου δήλωσε: 

"Η ένταξή μας στην Europa Nostra έρχεται να προστεθεί στην βράβευσή μας το 2021 από την Παγκόσμια Ένωση Γαστρονομικού Τουρισμού για την έρευνά μας στην γαστρονομική ιστορία και αποτελεί αναγνώριση της αξίας του έργου μας και της συνεισφοράς μας στην προστασία του πολιτιστικού κληρονομήματος. 

Η διάκριση αυτή μας δίνει νέα δύναμη ώστε να συνεχίσουμε να αφιερώνουμε τις προσπάθειές μας στη διατήρηση και την προώθηση της γαστρονομίας και του πολιτισμού της Ηπείρου, ενισχύοντας περαιτέρω τη σχέση μας με την ευρύτερη ευρωπαϊκή κοινότητα.

Είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία αυτή και περιμένουμε με ανυπομονησία τη συνεργασία με την Europa Nostra για την προώθηση των κοινών αξιών μας και την προστασία του πολιτιστικού κληρονομήματος στην Ευρώπη".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]