"Σύμφωνο" δράσεων και ενεργειών για την προστασία και την ανάδειξη του Αμβρακικού Κόλπου


 To σήμερα και το αύριο του Αμβρακικού Κόλπου συζητήθηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος "Συμβάλλοντας στην αποτελεσματική διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού Κόλπου".

Οπως μεταδίδει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,οι  εταίροι του προγράμματος  η Περιβαλλοντική Οργάνωση  I Sea, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, ο Αρχέλων,  το ινστιτούτο Τethys και το Πανεπιστήμιο Πατρών "μοιράστηκαν" τις εμπειρίες τους από τις δράσεις  στον Αμβρακικό Κόλπο και παρουσίασαν τα μελλοντικά τους βήματα όπως σχεδιάστηκαν από τους συμμετέχοντες του προγράμματος από κοινού με την τοπική κοινότητα.

Στην ημερίδα   όπου παραβρέθηκαν στελέχη του ΟΦΥΠΕΚΑ παρουσιάστηκαν  θεματικές ενότητες για τα υδρόβια πτηνά του Αμβρακικού Κόλπου, τις θαλάσσιες χελώνες , τους καρχαρίες και τα σαλάχια του Αμβρακικού Κόλπου αλλά και τα κοραλιογεννή και ροδοδιλιθικά πεδία  του. 

Μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο  υπεύθυνος της  Περιβαλλοντικής Οργάνωσης  Isea  Γιάννης Γιώβος τόνισε ότι το πρόγραμμα φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις στα ζητήματα που υποβαθμίζουν το οικοσύστημα και  τα μοναδικά χαρακτηριστικά  που αυτό διαθέτει.

Σύμφωνα με τον  κ.Γιώβο  από την τριετή ερευνητική δράση  προκύπτει ότι γίνονται αλλαγές προς θετική κατεύθυνση ωστόσο μείζον  πρόβλημα αποτελεί η ρύπανση και οι παράνομες δραστηριότητες  σε ότι αφορά το κυνήγι και το ψάρεμα.

Ο υπεύθυνος της  I Sea υπογραμμίζει ότι  υπάρχει  στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες  αναφορικά με τον σχεδιασμό  δράσεων και παρεμβάσεων και στόχο να αναδείξουν και να προστατεύσουν τη σπανιότητα του οικοσυστήματος του Αμβρακικού  Κόλπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]