ΚΚΕ /Κανένας υποβιβασμός και κλείσιμο σχολικών μονάδων στο Δήμο Ζίτσας»



Κινητοποίηση Τρίτη 21 Νοέμβρη 18:30 στο Δημαρχείο του Δήμου Ζίτσας


Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του  Νηπιαγωγείου του Ροδοτοπίου έχουν  κάθε  λόγο να ανησυχούν  για το έγγραφο-πρόταση  που έστειλε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Νομού Ιωαννίνων στο Δήμο Ζίτσας και προτείνει τον  υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου από 6/θέσιο σε 4/θέσιο. Ανησυχούν γιατί βλέπουν ότι κλείνουν σχολεία όπως στην Ζωοδόχο που ήταν σε αναστολή και ήρθε η πρόταση για οριστικό κλείσιμο, (αλήθεια γιατί τόση πρεμούρα;) πριν τον προβλεπόμενο χρόνο. Σκέφτονται μήπως και το δικό τους σχολείο έχει την ίδια μοίρα, το οριστικό κλείσιμο δηλαδή,  γιατί όταν υποβιβάζεται ένα σχολείο η μόρφωση των παιδιών υποβαθμίζεται και αναγκάζεται ο γονιός να πάει το παιδί του σε άλλο σχολείο, χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι, προκειμένου να έχει το παιδί του  καλύτερη εκπαίδευση . 

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έρχονται προτάσεις στους Δήμους μόνο για υποβιβασμούς και καταργήσεις σχολείων και όχι για ιδρύσεις που υπάρχουν τέτοιες ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή του Νομού .Θέλουν τα παιδιά μας να μορφώνονται σε 25/άρια τμήματα, «σαν σαρδέλες», χωρίς να διασφαλίζονται στοιχειώδεις  προδιαγραφές των σχολικών αιθουσών για τόσους μαθητές, εκθέτοντάς τους σε μεγάλους κινδύνους ως προς την υγιεινή και την ασφάλειά τους.

Εμείς οι γονείς έχουμε  κάθε λόγο να μην επιτρέψουμε  στην Κυβέρνηση και στο Δήμο να βλέπουν τα παιδιά μας  σαν αριθμούς και οι ανάγκες τους  να υπολογίζονται σαν κόστος από το κράτος και να υποτάσσονται στα κέρδη. 

Γιατί ξέρουμε  καλά ότι οι προϋπολογισμοί για τα σχολεία κάθε χρόνο μικραίνουν, ενώ την ίδια στιγμή δίνονται δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς, που μας μπλέκουν όλο και πιο βαθιά στους πολέμους και ειδικά τώρα  στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού!  Χρήματα βρίσκονται με έκτακτα κονδύλια μαμούθ όταν πρόκειται για τις ανάγκες των βιομηχάνων και των επιχειρήσεων τους, αλλά ποτέ για τα σχολεία και τις μορφωτικές ανάγκες των παιδίων μας. 

Γιατί γνωρίζουμε  ότι τη στιγμή που παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα με την ακρίβεια, με τα ωράρια λάστιχο, με την εξοντωτική καθημερινότητα, ζούμε και με την αγωνία,  αν  τα παιδιά μας την επόμενη μέρα θα έχουν σχολείο ή αν τα παιδιά μας κινδυνεύουν στα παμπάλαια και ασυντήρητα κτίρια που στοιβάζονται. Η Κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προγούμενες,  μαζί και οι Δήμοι,   έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση αυτή. Ο ένας συνεχίζει το αντιεκπαιδευτικό έργο του άλλου, για ένα σχολείο πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών κολοσσών, με σκοπό την αύξηση των κερδών τους, μακριά όμως από τις ανάγκες των παιδιών μας.Ένα σχολείο χορηγών, που η μόρφωση των παιδιών μας θα κρίνεται «στο τροχό της τύχης» και η κάθε σχολική μονάδα θα λειτουργεί σαν μια επιχείρηση.

Καλούμε όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να αγωνιστούν μαζί με όλο το λαό του Δήμου για να μην υποβιβαστεί το σχολείο και να μην κλείσει κανένα σχολείο στον Δήμο.  Να διεκδικήσουμε  σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας ! Να παλέψουμε συνολικά ενάντια στο σύστημα που υποβαθμίζει τη ζωή των ίδιων και των παιδιών, που τα θέλει αμόρφωτα και τους  γονείς  τους υποταγμένους.

Σήμερα υπάρχουν όλες  οι προϋποθέσεις να παρέχεται αποκλειστικά Ενιαία Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, με κατάργηση κάθε  επιχειρηματικής δράσης. Απαιτείται πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα βάζει στο επίκεντρό του την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών μορφωτικών αναγκών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]