Καλλιτεχνικό Σωματείο ΕΞΑΥΔΑ/Κινηματογραφικές προβολές

 



Μετά τον χωρισμό (Custody) (2017) (Ξαβιέ Λεγκράν)


 Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που σκηνοθετεί ο Ξαβιέ Λεγκράν σε δικό του σενάριο – να σημειώσουμε απλά πως έχει δουλέψει κι ως ηθοποιός. Την παραγωγή της ταινίας έχει κάνει ο γιος του Κώστα Γαβρά, ο Alexandre Gavras, ενώ το μοντάζ υπογράφει ο Γιώργος Λαμπρινός, που εδώ και χρόνια δουλεύει στο γαλλικό σινεμά! Η ταινία  στο φεστιβάλ Βενετίας τιμήθηκε με τον Αργυρό Λέοντα καλύτερης σκηνοθεσίας και με το βραβείο Luigi De Laurentiis ή βραβείο του μέλλοντος όπως λέγεται, για την καλύτερη πρώτη ταινία σε όλα τα επίσημα τμήματα του φεστιβάλ. Στη Βενετία η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της και ακολούθησε η προβολή της σε άλλα μεγάλα φεστιβάλ, όπως του Τορόντο, του Σαν Σεμπαστιάν, του Ντουμπάι, της Ζυρίχης και του Λονδίνου μεταξύ των άλλων.



Η υπόθεση: Η Μιριάμ και ο Αντουάν ήταν ένα παντρεμένο ζευγάρι. Που χώρισε. Ο γάμος τους έληξε κάτι παραπάνω από άδοξα, αφήνοντας δύο παιδιά πίσω του: την Ζοζεφίν και τον Ζουλιάν. Ένα χρόνο μετά, το δικαστήριο καλείται να αποφανθεί σχετικά με την επιμέλεια του 11χρονου Ζουλιάν. Η Ζοζεφίν είναι να γιορτάσει τα 18α γενέθλιά της στα κοντά και δεν τίθεται θέμα δικής της κηδεμονίας. Ενηλικιώνεται. Η Μιριάμ ζητά την αποκλειστική επιμέλεια του γιου τους, ο Αντουάν όμως αντιδρά και θέλει κοινή επιμέλεια. Αγαπάει, λέει, το παιδί του. Και η δικαστίς συμφωνεί μαζί του. Και αποφασίζει για κοινή επιμέλεια. Παρά το γεγονός ότι διαβάζει ένα γράμμα γραμμένο από τον Ζουλιάν όπου ολοφάνερα φαίνεται ότι δεν θέλει τον πατέρα του, μιας που εκείνος είναι βίαιος 


Και επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα. Ο Αντουάν χρησιμοποιεί τον γιο του. Δεν έχει ξεπεράσει τον χωρισμό του με την Μιριάμ και μέσω της κοινής επιμέλειας έχει βρει τον τρόπο για να παραμείνει κοντά της. Λέει πως πλέον είναι καλά, πως έχει συμμορφωθεί, πως έχει ηρεμήσει. Είναι όμως μόνο λόγια όλα αυτά, καθώς στην πράξη συνεχίζει να είναι βίαιος.


 ΚΥΡ 12/11 & ΔΕΥΤ 13/11


Ώρα έναρξης 8:15 μ.μ.


Οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ


Επόμενες προβολές:


ΚΥΡ 19/11-ΔΕΥΤ 20/11 Για πάντα κοντά σου (Nowhere special) (2020) (Ουμπέρτο Παζολίνι)


ΚΥΡ 26/11-ΔΕΥΤ 27/11 Χωρίς αγάπη (Loveless) (2017) (Αντρέι Σβιάνγκιντσεφ)


ΚΥΡ 03/12-ΔΕΥΤ 04/12 4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες (4 months, 3 weeks and 2 days) (2007) (Κρίστιαν Μουνγκίου)


ΚΥΡ 10/12-ΔΕΥΤ 11/12 Δυστυχώς απουσιάζατε (Sorry we missed you) (2019) (Κεν Λόουτς)


ΚΥΡ 17/12-ΔΕΥΤ 18/12 Dogman (2018) (Ματέο Γκαρόνε)


--

Με εκτίμηση,


Καλλιτεχνικό Σωματείο "ΕΞΑΥΔΑ'

Κουντουριώτη 31

Τ.Κ. 45444 Ιωάννινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]