Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας επιστρέφει στην Άρτα!




Μετά την περσινή, επιτυχημένη "πρεμιέρα", ο θεσμός που ήρθε για να μείνει, γυρίζει στον "τόπο του εγκλήματος" από τις 24 έως και τις 26 Νοεμβρίου.


Μέσα σε ένα πλήθος εκδηλώσεων-παρουσιάσεων και παράλληλων δράσεων η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας συμμετέχει με την προβολή της κλασικής ταινίας, "Dial M for Murder" (Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως, 1954) του Άλφρεντ Χίτσκοκ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την έναρξη του Φεστιβάλ την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 21:00 και με ελεύθερη είσοδο, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης "ο Σκουφάς".

Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε κι εμείς μαζί με τόσους άλλους φορείς και συλλόγους σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση και σας καλούμε να στηρίξετε εμπράκτως μία προσπάθεια που δίνει ξεχωριστό αέρα "μυστηρίου" στην πόλη μας.

Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις λεπτομέρειες του 2ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Άρτας, κάντε click στο σύνδεσμο.

Σας περιμένουμε!


DIAL “M” FOR MURDER (1954)

( Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως, 1954)

image.png

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Άλφρεντ Χίτσκοκ



ΣΕΝΑΡΙΟ : Φρέντρικ Νοτ (βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του, «Dial M for Murder»)




ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ρέι Μιλάντ, Γκρέις Κέλι, Ρόμπερτ Κάμινγκς, Τζον Γουίλιαμς



ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 105'


Ακολουθεί το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ αναλυτικά:


Παρασκευή 24 Νοεμβρίου

ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΥΦΑΣ- Ώρα έναρξης: 20.00

• 20.00: Έναρξη Φεστιβάλ - Χαιρετισμοί

• 21.00: Προβολή της ταινίας "Dial M for Murder" (Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως, 1954) του Άλφρεντ Χίτσκοκ, από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας.                           Συζήτηση στο τέλος της ταινίας.

Παράλληλα έκθεση φωτογραφίας στον προθάλαμο της αίθουσας από τις δύο φωτογραφικές ομάδες της πόλης μας: artA’s Φ.Ο.Α και ΦωτΟΑρτ.


Σάββατο 25 Νοεμβρίου

Ώρα έναρξης: 11.00

ΠΡΩΙ: Δημοτική Βιβλιοθήκη Άρτας – Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως

• 11.00: Κυνήγι θησαυρού ενηλίκων με αστυνομική πλοκή από Πολιτιστικούς συλλόγους, στα πολιτιστικά μνημεία της πόλης της Άρτας με στόχο την ανάδειξη τους. Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Εθνικής Αντίστασης. H δράση που θα πραγματοποιηθεί υπό τις οδηγίες του Κ. Στοφόρου, θα καταλήξει στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Άρτας.

Παράλληλα

• 11.00:Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Άρτας, ο Σύλλογος Φίλοι του Βιβλίου Άρτας, η Νηπιαγωγός-Θεατρολόγος Αφροδίτη Κατσαούνου, και η Ιωάννα Πετρίδου από την Agatha με γρίφους και παιχνίδια θα προσκαλέσουν τους μικρούς φίλους σε μια δράση με τίτλο: «Πόσο γατόνι είσαι;»

Δηλώσεις συμμετοχής έως Τρίτη 21/11 στο τηλέφωνο 6958465415.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΥΦΑΣ

• 18.00: «Τα Μαθηματικά στην Αστυνομική Λογοτεχνία» Ο συγγραφέας και μαθηματικός Τεύκρος Μιχαηλίδης μέσα από τα βιβλία του μας ταξιδεύει στους παράλληλους κόσμους των μαθηματικών και της αστυνομικής λογοτεχνίας.

• 19.30:Τιμητική εκδήλωση για τον Arne Dahl. Με τον διάσημο Σουηδό συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι συγγραφείς Γρηγόρης Αζαριάδης και Βαγγέλης Γιαννίσης και θα μας συστήσουν την Σκανδιναβική Αστυνομική λογοτεχνία και έναν από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της.

• 21.00: Ανακήρυξη-προκήρυξη διαγωνισμού αστυνομικού διηγήματος.

• 21.15:Θεατρικό απόσπασμα από τη θεατρική παράσταση «Παίζουμε το Δολοφόνο» του Falkland Cary, σκηνοθεσίας Κατσαούνου Α. από τη θεατρική ομάδα «Υπόθεσις 19» της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας.

Κυριακή 26 Νοεμβρίου

ΠΡΩΙ: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΥΦΑΣ

• 11.00: Κυνήγι θησαυρού για παιδιά με τον Κώστα Στοφόρο «Έγκλημα στην βιβλιοθήκη». Η δράση θα καταλήξει στην αίθουσα του ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΥΦΑΣ .

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6976413743.

Παράλληλα

• 11.15: Στην βιβλιοθήκη του Μ/Φ συλλόγου Άρτης, ο Σκουφάς ο διάσημος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Arne Dahl θα πραγματοποιήσει δωρεάν ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.


ΑΠΟΓΕΥΜΑ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΥΦΑΣ

• 18.00: Γνωριμία με τον Βαγγέλη Γιαννίση. Ο συγγραφέας συνομιλεί με τον Γρηγόρη Αζαριάδη για όλο το έργο του και μας μιλάει για το νέο του βιβλίο «Ο άλλος αδερφός». 

•19.30: Με χιούμορ και γνώση οι συγγραφείς Τεύκρος Μιχαηλίδης, Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης και Γρηγόρης Αζαριάδης θα μας συνοδεύσουν σε όλη την διαδρομή από την «προϊστορία» της αστυνομικής λογοτεχνίας ως την κλασσική ελληνική αστυνομική λογοτεχνία και την σύγχρονη.

Πανηγυρική λήξη του 2ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Άρτας, με την Φιλαρμονική του Μουσικοφιλολογικού συλλόγου Άρτης, ο Σκουφάς που θα ερμηνεύσει γνωστά μουσικά κομμάτια από κινηματογραφικές ταινίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]